ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν διπλή αύξηση – Τι θα συμβεί με την προσωπική διαφορά

Διπλή χριστουγεννιάτικη χαρά για περισσότερους από 1,5 εκατ. συνταξιούχους, οι οποίοι έως τα Χριστούγεννα, αναμένεται να λάβουν την αύξηση του 3%, την επιταγή ακρίβειας, ενώ «κλειδώνουν» από τον ΕΦΚΑ και οι ημερομηνίες πληρωμών.

Η επιταγή ακρίβειας αναμένεται να καταβληθεί από 18 έως 21 Δεκεμβρίου, το επίδομα προσωπικής διαφοράς στις 20 Δεκεμβρίου και οι αυξημένες συντάξεις Ιανουαρίου από τις 19 έως τις 21 του μήνα.

Το διπλό μπόνους θα δοθεί σε συνταξιούχους με εισόδημα από κύριες συντάξεις έως 700 ευρώ τον μήνα, χωρίς προσωπική διαφορά ή με μικρότερη των 10 ευρώ.

Για παράδειγμα συνταξιούχος των 700 ευρώ με την αύξηση 3%, δηλαδή 21 ευρώ τον μήνα, και την επιταγή ακρίβειας ύψους 150 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 402 ευρώ.

Παράλληλα,, 730.000 συνταξιούχοι θα δουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα καταβληθεί σε συνταξιούχους που θα δουν 3% αύξηση μόνο λογιστικά κι όχι πραγματικά.

Αυτό θα συμβεί επειδή η σύνταξη που λαμβάνουν είναι υψηλότερη από αυτή που δικαιούνται μετά τον επανυπολογισιμό του νόμου Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα το υπερβάλλον ποσό να λογίζεται ως «προσωπική διαφορά» και να συμψηφίζεται σταδιακά με τις αυξήσεις έως ότου μηδενιστεί.

Το επίδομα καθορίζεται σε 100, 150 και 200 ευρώ ανάλογα με τη σύνταξη.

Παράδειγμα

Συνταξιούχος των 1.000 ευρώ και προσωπική διαφορά 15 ευρώ, θα πάρει επίδομα 150 ευρώ και την αύξηση 3% , δηλαδή συνολικά 30 ευρώ, από τα οποία τα μισά θα δεί στον λογαριασμό του και τα άλλα μισά θα μειώσουν την προσωπική διαφορά με στόχο να τη μηδενίσουν.

Η παροχή είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Στραγγάλισε τη μάνα του τον Αύγουστο και τον συνέλαβαν σήμερα

evosmos

Ιστορική παρέμβαση του στρατηγού Ζιαζιά για το «ακαταδίωκτο» του Μητσοτάκη

evosmos

Ρόδος: Η βουτιά στην πισίνα που τον άφησε παράλυτο – Μια ιστορία αγάπης που συγκινεί

evosmos

Leave a Comment