ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζεις για τον Αϊνστάιν! Η ιδιαίτερη ζωή του πιο γνωστού επιστήμονα του 20ου αιώνα!

Ο Αϊνστάιν αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μια προσωπικότητα που έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για το επιστημονικό έργο που προσέφερε στην ανθρωπότητα αλλά και για τον τρόπο ζωή της. Ο Αϊνστάιν δεν ήταν απλώς ένας επιστήμονας αλλά μια προσωπικότητα που ξεχώριζε και μαγνήτιζε το ενδιαφέρον. Δείτε πέντε πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν για εκείνον.

1. Διέθετε φάκελο 1.427 σελίδων στο FBI καθώς τo 1933, το FBI ξεκίνησε να συλλέγει πληροφορίες για τον επιστήμονα, λίγο πριν το τρίτο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

2. Παντρεύτηκε τη μόνη γυναίκα στην τάξη του. Η Μιλένα Μάριτς που ήταν σύζυγός του, ήταν η μόνη γυναίκα φοιτήτρια στην τάξη όπου φοιτούσε και ο Αϊνστάιν στη Ζυρίχη.

3. Υπήρξε γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των πολιτών καθώς πίστευε ακράδαντα στα δικαιώματα του πολίτη και την ελευθερία του λόγου.

4. Ένας από τους γάμους του, που έγινε το 1919 ήταν με την Έλσα Λοβεντάλ, ξαδέλφη του, και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο της το 1936.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για Αιγαίο – υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Τουρκίας – Πότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση

evosmos

Κοινό αμυντικό δόγμα της Ελλάδας με τα Εμιράτα – Τι προβλέπει

evosmos

Κορωνοϊός: Διαδοχικά λουκέτα και εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας

evosmos

Leave a Comment