ΕΛΛΑΔΑ

Τέταρτος σε ολόκληρο τον κόσμο: Σπουδαία διάκριση για 14χρονο Έλληνα μαθητή στο σκάκι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο 14χρονος Νικόλας Πούπαλος, είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου και έγινε viral για έναν σπουδαίο λόγο. Ο ταλαντούχος νέος μας έκανε να νιώσουμε θαυμασμό και περηφάνια για εκείνον αφού πέτυχε μια μεγάλη διάκριση στο σκάκι κατακτώντας την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι της Ρουμανίας.

Για τη διάκρισή του στο σκάκι μίλησε το 14χρονος Έλληνας μαθητής

Ο Έλληνας μαθητής μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1 για τη διάκρισή του και δήλωσε: «Ασχολούμαι με το σκάκι από τότε που ήμουν Γ’ Δημοτικού. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκα μια παλιά σκακιέρα στο σπίτι και είπα στον πατέρα μου να παίξουμε. Αυτό το παιχνίδι με γοήτευσε. Η στρατηγική, οι κινήσεις, η σκέψη. Αυτό ήταν».

Διάκριση στο σκάκι: Ο Νίκος Πούπαλος περνάει 3-4 ώρες την ημέρα πάνω από τη σκακιέρα

Από τότε με τη βοήθεια δασκάλων και βιβλίων ασχολείται συστηματικά με το σκάκι.

«Έχει βάλει στην άκρη κομπιούτερ, κινητά, τάμπλετ και είναι τουλάχιστον τρεις, τέσσερις ώρες την ημέρα πάνω από μία σκακιέρα», είπε στην ίδια εκπομπή ο πατέρας του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στη Ρουμανία διαγωνίστηκε με άλλα 140 παιδιά.

«Όταν οι φίλοι σου σου λένε πάμε να παίξουμε μπάλα και εσύ τους λες έχω σκάκι αισθάνεσαι ότι δεν συμμετέχεις σε κάτι, ότι δεν είσαι μέλος μιας ομάδας;» ρώτησε η παρουσιάστρια της εκπομπής τον Νικόλα. Ο ίδιος απάντησε ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα και να περνάει και καλά.

Όσο για τα επαγγελματικά σχέδια του Νικόλα, ο ίδιος απάντησε ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμα «τι θα γίνει όταν μεγαλώσει» αλλά προσανατολίζεται στις θετικές επιστήμες και τη θετική κατεύθυνση, αφού όπως δηλώνει «το σκάκι έχει να κάνει λίγο και με τα μαθηματικά».

Εμείς να του πούμε θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ομολογία Χ.Σταϊκούρα: «Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση – Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 200%»! – Ακούει κανείς;

evosmos

Βόλος: Απρόοπτο στη βραδιά των φαναριών – Κάποια έπεσαν σε σκάφος το οποίο πήρε φωτιά

evosmos

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 15χρονος σκοτώθηκε παίζοντας με όπλο με τον αδελφό του

evosmos

Leave a Comment