ΕΛΛΑΔΑ

Τα Μερομήνια μας «ψήνουν» για όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι: «Ο καύσωνας θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι…»

Τα Μερομήνια έχουν το δικό τους τρόπο να αναλύουν το καιρικό σκηνικό, έχοντας ήδη προβλέψει το τι περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι και έως το τέλος του.

Πώς γίνεται; Τον Αύγουστο παρατηρούμε προσεκτικά τον καιρό για δώδεκα ημέρες που η κάθε μία τους αντιστοιχεί στον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Ο κόσμος της υπαίθρου όπως γεωργοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες ακολουθούν αυτή την πανάρχαια μέθοδο, ενώ συχνά ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα «ημερομήνια».

Η ανάλυση του καιρού από τα Μερομήνια έως το τέλος του καλοκαιριού
Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας.

22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Θα παραμείνει κρατούμενος σήμερα – Αύριο στο αυτόφωρο (βίντεο)

evosmos

Δεκάδες νταλίκες στο τελωνείο Νίκης φορτωμένες με “ελληνικό” λιγνίτη που μεταφέρεται στα Σκόπια

evosmos

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΜΑ ΣΕ 35ΧΡΟΝΗ. ΕΜΒΟΛΙΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΥΡΑΝ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ…400 ΜΕΤΡΑ!

evosmos

Leave a Comment