ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τι είναι Nτελούλου;

Τι είναι Nτελούλου – Τι σημαίνει Nτελούλου; Το “Nτελούλου” – “Delulu” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο και έχει εμφανιστεί στην ποπ κουλτούρα, ειδικότερα στον ασιατικό χώρο, για να περιγράψει μια έντονη φαντασίωση ή παραίτηση από την πραγματικότητα

Ο όρος προέρχεται από την έννοια της λέξης “delusional” που σημαίνει αυταπάτη ή ψευδαίσθηση, επίσης μπορείτε να το διαβάσετε και στα Ελληνικά “Ντελούλου”. Στον online κόσμο, ο όρος “Nτελούλου – Delulu” χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που ζει σε έναν κόσμο φαντασίας και απομακρύνεται από την πραγματικότητα.

Παραδείγματα χρήσης του Nτελούλου

Ο όρος “Nτελούλου” χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο των fandoms και πιο συγκεκριμένα, στην K-Pop (Κορεάτικη Ποπ) κουλτούρα. Συνήθως αναφέρεται σε θαυμαστές κάποιου συγκροτήματος ή καλλιτέχνη που έχουν υπερβολικά υψηλές προσδοκίες ή αφιερώνουν ασυνήθιστο χρόνο και ενέργεια για να φανταστούν σενάρια, αφηγήσεις και ιστορίες γύρω από τα αγαπημένα τους αστέρια. Αυτή η παραίτηση από την πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση όταν η φαντασίωση δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Επιπτώσεις του Nτελούλου

Χωρίς να υπερβάλλουμε, το “Ντελούλου” μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Οι οπαδοί που είναι πλήρως εμπλεκόμενοι στην φαντασίωσή τους μπορεί να αγνοήσουν την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν έντονες απογοητεύσεις. Οι προσδοκίες που δημιουργούν μπορεί να είναι πολύ ανέφικτες και μπορεί να αποτελέσουν αιτία θλίψης, ανασφάλειας ή ανησυχίας. Επίσης, η απόκλιση από την πραγματικότητα μπορεί να δημιουργήσει αυξημένη εξάρτηση από τον αστέρα ή το συγκρότημα που έχουν υπερβολικά εμμονή και να οδηγήσει σε απομόνωση από τους κοινωνικούς κύκλους τους.

Πώς να διαχειριστείτε το Ντελούλου

Το να είστε οπαδός είναι φυσιολογικό και υγιές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε μια ισορροπημένη προσέγγιση και να μην απομονώνεστε από την πραγματικότητα. Ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε το “Nτελούλου” περιλαμβάνουν:

  1. Θυμηθείτε να ζήσετε την πραγματική ζωή: Δεν χρειάζεται να αγνοήσετε την πραγματική ζωή για να αφιερώσετε πολύ χρόνο και ενέργεια στη φαντασίωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ισορροπημένη προσέγγιση και ότι επικεντρώνεστε επίσης στις πραγματικές σας υποχρεώσεις και σχέσεις.
  2. Αποκτήστε ρεαλιστικές προσδοκίες: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι αστέρες και τα συγκροτήματα είναι άνθρωποι με τις δικές τους αδυναμίες και ταλέντα. Μην απαιτείτε υπερβολικά από αυτούς και μην αναμένετε να συμβεί κάτι αδύνατο.
  3. Συνδεθείτε με τον κόσμο πραγματικά: Αντί να απομονώνεστε στη φαντασίωση, προσπαθήστε να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες, να βρείτε κοινότητες με κοινά ενδιαφέροντα και να δημιουργήσετε σχέσεις που βασίζονται στην πραγματικότητα.
  4. Αναγνωρίστε τα όριά σας: Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πότε η φαντασίωση απομακρύνεται από την ψυχαγωγία και γίνεται επιβλαβής για εσάς. Αν αισθάνεστε ότι η εμμονή σας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα ή σας απομονώνει από την πραγματικότητα, ίσως είναι καλό να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Η νοοτροπία του να είσαι Ντελούλου

Η νοοτροπία του να είναι κάποιος/α «ντελούλου», έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τα όνειρα και τα οράματα σου σε πραγματικότητα. Τι θα σε κάνει συμπεριφέρεσαι ωσάν μια αξιοπρεπής Ντελούλου:

  • Οραματίσου την επιτυχία: Αφιέρωνε χρόνο καθημερινά να οραματίζεσαι τους στόχους σου και βάλε τον εαυτό σου στην θέση της επιτυχίας. Κάνε τις σκέψεις σου να γίνονται σχέδια για τις ενέργειες σου. Όταν φαντάζεσαι – οραματίζεσαι τους στόχους σου και πιστεύεις στην ικανότητα σου να τους επιτύχεις, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να κάνεις αυτά τα οράματα πραγματικότητα.
  • Εξασκήσουν στην ευγνωμοσύνη: Η καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης έχει να κάνει με την αναγνώριση και την εκτίμηση των σημερινών ευκαιριών και των επιτευγμάτων σου. Αυτό όχι μόνο καλλιεργεί θετική προοπτική, αλλά ίσως λειτουργεί και ως μαγνήτης για περισσότερη θετικότητα στη ζωή σου.
  • Κράτα ημερολόγιο με θετικές δηλώσεις: Μπορείς να δημιούργησεις μια καθημερινή πρακτική θετικών δηλώσεων που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση σου. Η ύπαρξη ημερολογίου μπορεί, ίσως να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την παρακολούθηση της προόδου σου και τον εντοπισμό συγκεκριμένων τομέων στους οποίους η θετική σκέψη έχει ουσιαστικό αντίκτυπο.
Τι είναι Nτελούλου;
Τι είναι Nτελούλου;

Ντελούλου και τάσεις

Η τάση #delulu μετράει εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο TikTok, και φυσικά καλλιτέχνες, μαρκετίστες και γενικώς κάθε άτομο μέχρι 40 ετών, με πρόσβαση σε social media, οι οποίοι προσπαθούν να καβαλήσουν το «κύμα» και να παράγουν ντελούλου content.

Κάποτε το λέγαμε «μαγική σκέψη», το βλέπαμε κυρίως σε παιδιά ή εντυπωσιακά ανώριμους ενήλικες. Είναι η πίστη ότι μπορείς μέσω της απόλυτα θετικής, ανέμελης σκέψης, να αλλάξεις τον κόσμο που βιώνεις και να τον κάνεις καλύτερο, ή έστω πιο ανεκτό/υποφερτό. Σήμερα, αυτό περιγράφεται με μια λέξη: Ντελούλου.

Προς το θυλικο γένος αναφερομαστε ως «ντελούλου» και στο αρσενικό, «ντελούλος», συχνά χαϊδευτικά.

Τι είναι Nτελούλου Παράδειγμα:

-Η Μαρία νομίζει ότι θα παντρευτεί τον Σάκη Ρουβά μια μέρα.

-Α, καλά, αυτή είναι τελείως ντελούλου…

Γενικά, να θυμάστε ότι η διασκέδαση και η θαυμαστής συμπεριφορά μπορεί να είναι ευχάριστες, αλλά είναι σημαντικό να έχετε ισορροπημένη προσέγγιση στη ζωή και να είστε συνδεδεμένοι με την πραγματικότητα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΝΑΝΕΩΣΗ,ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

evosmos

Φώτης Σπύρου: «Θα βάφτιζα το ένα κοριτσάκι της οικογένειας της 12χρονης αλλά απομακρύνθηκα»

evosmos

«Βόμβα» για Δ.Λιγνάδη: Του είχαν ζητήσει να αποχωρήσει από δραματική σχολή γιατί συζητούσε για «σεξουαλικές αναζητήσεις»

evosmos

Leave a Comment