ΕΛΛΑΔΑ

Τι πληρώνουμε και γιατί: Ρήτρα αναπροσαρμογής – Η ΔΕΗ εξηγεί τι είναι και πώς υπολογίζεται

Στις ρήτρες αναπροσαρμογής θα πρέπει να εστιάζουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος για να υπολογίσουν το πραγματικό κόστος που τους χρεώνουν οι προμηθευτές.

Αυτό βέβαια με τη σειρά του προϋποθέτει πολύ καλή γνώση μαθηματικών, για να αποκρυπτογραφήσουν τις πολύπλοκες εξισώσεις βάσει των οποίων ο κάθε προμηθευτής ενεργοποιεί τις ρήτρες, βασική παράμετρος των οποίων είναι η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, η οποία έχει πάρει την ανιούσα, καθώς ακολουθεί το ράλι των τιμών των CO2 και παράλληλα τη μικρότερης κλίμακας ανοδική τάση της τιμής του φυσικού αερίου.

Η ΔΕΗ εξηγεί πως η ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων και προμήθειας, όπως είναι η πλήρης ονομασία, είναι ένας μηχανισμός αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας και αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

img_0c7723a9b8204d733506d76a6a7ba6ff_v__1_
Ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας αναγράφεται στο εκάστοτε τιμολόγιο προμήθειας και, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι πιστώσεις και χρεώσεις εμφανίζονται στους λογαριασμούς.

Για κάθε ημερολογιακό μήνα υπολογίζεται η αντίστοιχη πίστωση/χρέωση αναπροσαρμογής που προκύπτει από τον τύπο υπολογισμού και πολλαπλασιάζεται με τις kWh κατανάλωσης του ημερολογιακού μήνα. Αν ο λογαριασμός περιλαμβάνει καταναλώσεις περισσοτέρων μηνών, η κατανομή ανά μήνα θα γίνεται αναλογικά προς τις ημέρες. Η ΔΕΗ, παράλληλα, εξηγεί αναλυτικά τον τύπο υπολογισμού της ρήτρας.

img_3573f689bb6c0d1444ac588b0768e0f4_v

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τάσος Χαλκιάς: Για την τεκνοθεσία με απάλλαξε ο Λάκης Γαβαλάς – Το παιδί πρέπει να πει τη λέξη μαμά

evosmos

“ΜΙΑ ΜΥΤΙΑ ΑΠ΄ΟΞΥΓΟΝΟ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!” – ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! “ΑΝΤΙΟ ΒΑΣΙΛΗ! ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!” – ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: “ΑΔΕΛΦΕ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ…” – ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ 3000 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Μαριάννα Τουμασάτου για τους ανεμβολίαστους: «Αν κάνει κάποιος τεστ, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην έχει covid από εμάς τους εμβολιασμένους»

evosmos

Leave a Comment