ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τι χρειάζεται να έχεις στο σπίτι σου για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!

Αν φέτος είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεις ρεβεγιόν, διάβασε τι χρειάζεται οπωσδήποτε να έχεις στο σπίτι σου, για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

Αν έχεις συνηθίσει να καλείς κόσμο για τραπεζώματα, τότε ξέρεις πολύ καλά τι χρειάζεται να έχεις στο σπίτι σου. Αν, όμως, φέτος είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεις τον ρόλο του/της οικοδεσπότη/τριας και όλη η διοργάνωση του ρεβεγιόν περνάει από τα δυο σου χέρια, είναι εύκολο μέσα στον πανικό των ημερών κάτι να ξεχάσεις και να καταλήξεις να τρέχεις τελευταία στιγμή ή να ζητάς από γνωστούς και φίλους να σε… ξελασπώσουν. Ένα μυαλό είναι αυτό, χειμώνα καλοκαίρι!

Η παρακάτω λίστα περιέχει έξι πράγματα που χρειάζεται να έχεις στο σπίτι, ώστε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για το μεγάλο βράδυ.

1. Επιπλέον πιάτα και μαχαιροπίρουνα

Ήρθε η ώρα να βγάλεις από τα ντουλάπια τα καλά μαχαιροπίρουνα και το καλό σερβίτσιο της μαμάς. Αυτά, δηλαδή, που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ. Πέρα από το πρακτικό κομμάτι του φαγητού, βάζοντας side plates και μαχαιροπίρουνα εξασφαλίζεις στους επισκέπτες άφθονο χώρο για να απολαύσουν την κουζίνα σου. Αν τα επιπλέον μαχαιροπίρουνα και πιάτα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, μην ανησυχείς. Mix and match, που λένε και οι Άγγλοι.

ρεβεγιόν

2. Κάθε ρεβεγιόν χρειάζεται σκεύη σερβιρίσματος

Όταν έχεις ετοιμάσεις τρεις σαλάτες, ζυμαρικά, πατάτες και κρέατα ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, είναι φυσικό να χρειαστείς μερικά επιπλέον σκεύη σερβιρίσματος. Μπολ, πιατέλεςλαβίδεςκουτάλες είναι σημαντικό να υπάρχουν στο τραπέζι.

 3. Μια επιλογή από μη αλκοολούχα ποτά

Υπάρχουν και εκείνοι που δεν πίνουν αλκοόλ, οπότε ως καλός/ή οικοδεσπότης/τρια χρειάζεται να τους σκεφτείς. Προσφέροντάς τους μόνο νερό ή τα κλασικά αναψυκτικά, ίσως νιώσουν λίγο αποκομμένοι από το γιορτινό κλίμα. Φρόντισε, λοιπόν, να προμηθευτείς μερικά πιο εντυπωσιακά μη αλκοολούχα ποτά (υπάρχει μεγάλη ποικιλία πλέον στα σούπερ μάρκετ) και να τα γαρνίρεις με κομμάτια λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, τζίντζερ. Μπορείς, επίσης, να τα σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια και όχι στα κλασικά ποτήρια του νερού, για να δώσεις έναν γιορτινό τόνο.

ρεβεγιόν4. Ετοίμασε κατάλληλα το μπάνιο

Μετά από τόσο φαγητό και ποτό, οι καλεσμένοι σου θα επισκεφτούν και το μπάνιο. Φρόντισε, επομένως, να έχεις αφήσει εκεί ένα καλάθι με όσα μπορεί να χρειαστούν, όπως προϊόντα περιποίησης και επιπλέον πετσέτες. Έτσι, δεν χρειάζεται να σε ψάχνουν για να σε ρωτήσουν που βρίσκεται το χαρτί υγείας, ούτε να ανοιγοκλείνουν τα ντουλάπια του μπάνιου.

ρεβεγιόν 

5. Σε κάθε ρεβεγιόν χρειάζονται έξτρα τάπερ

Όπως κάθε εορταστική διοργάνωση, έτσι και το ρεβεγιόν περιλαμβάνει πολύ μα πολύ φαγητό. Δεν χρειάζεσαι εμένα να στο επιβεβαιώσω. Η προσωπική σου εμπειρία από τα οικογενειακά τραπέζια αρκεί. Καλό είναι, λοιπόν, να έχεις μερικά έξτρα τάπερ, για να μπορέσεις να μοιράσεις στους καλεσμένους σου τα φαγητά που θα περισσέψουν.

6. Σε περίπτωση που φιλοξενήσεις κόσμο

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιος από τους καλεσμένους σου να κοιμηθεί σε σένα. Για να τον κάνεις να νιώσει άνετα στο σπίτι σου, φρόντισε στο δωμάτιο που θα κοιμηθεί να αφήσεις μια κανάτα με νερό και ποτήρια, καθώς και τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi. Μία καλή επίσης ιδέα είναι να αφήσεις ένα ζευγάρι παντόφλες που πλένονται.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κάθε φορά δίνει νέα στοιχεία η 12χρονη, λέει η ψυχολόγος της

evosmos

Το γνωρίζατε; – Να γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά

evosmos

Η ελληνική τραγωδία: Ολόκληρο… παράνομο (!) εργοστάσιο ελικοπτέρων στην Μολδαβία – Στην Ελλάδα ούτε… παιδικό drone!

evosmos

Leave a Comment