ΕΛΛΑΔΑ

Τοξικό νέφος από την φωτιά στη Μεταμόρφωση πλημμύρισε την Αττική – Αναπνευστικά προβλήματα και ζαλάδες (βίντεο)

Έντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής για το τοξικό νέφος που αιωρείται στον ουρανό πάνω από το λεκανοπέδιο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Κάτοικοι της περιοχής εμφάνισαν την Κυριακή (16/08), μία ημέρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, ένα ελαφρύ τσούξιμο στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό, ενώ άλλοι παραπονέθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα. Υπήρχαν και κάτοικοι που παρουσίασαν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως ζαλάδες και εμετούς.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να έχουν ερμητικά κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, να τοποθετήσουν βρεγμένες πετσέτες στις χαραμάδες και, εφόσον έχουν κλιματιστικό, να χρησιμοποιήσουν την λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα.

Στους δρόμους της περιοχής κυκλοφορούν πλέον ελάχιστοι άνθρωποι, ενώ όσοι έχουν βγει προσπαθούν να είναι προσεκτικοί και δηλώνουν ότι αναπνέουν με δυσκολία. Η πυροσβεστική, από την πλευρά της, συνεχίζει να επιχειρεί για την πλήρη κατάσβεση των υλικών που εξακολουθούν να σιγοκαίγονται, στο μέρος του κτιρίου που έχει καταρρεύσει.

Βίντεο με μοντέλο αναπαράστασης της πορείας του τοξικού νέφους από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο με πλαστικά, δείχνει ποιες περιοχές εθίγησαν στη διάρκεια της χτεσινής ημέρας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ρομαντική «απόδραση» στην Καβάλα για το Σαββατοκύριακο (ΦΩΤΟ)

evosmos

«Παντελονάτος, μάγκας και ωραίος» -Συγκλονιστικό γκράφιτι για τον Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

evosmos

Ηράκλειο: Η τραγική ιστορία πίσω από την 36χρονη που δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον σύντροφό της – Δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

evosmos

Leave a Comment