ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μέτωπο του κακού έχουν δημιουργήσει Ελλάδα και Γαλλία στην Α. Μεσόγειο» – H Άγκυρα φτιάχνει «κλίμα»

Ως «μέτωπο του κακού στην Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας δημιουργώντας κλίμα δαιμονοποίησης κατά των δύο χωρών στην τουρκική κοινωνία.

«Ένα νέο βήμα από το μέτωπο του κακού στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η δαιμονοποίηση του αντιπάλου γίνεται πάντα λίγο πριν την ανάληψη πολεμικής ενέργειας εναντίον του. Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αναλάβει την προετοιμασία της τουρκικής κοινής γνώμης για «δυσάρεστες καταστάσεις».

Η Άγκυρα έχει ενοχληθεί σφοδρώς από την σθεναρή εναντίον της στάση των Γάλλων ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπική απέχθεια του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν προς το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Γάλλων είναι εντελώς αντίρροπα με αυτά των Τούρκων (και των Γερμανών) στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ανακοινώθηκε ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Γαλλίδα ομόλογό του, Φλωρένς Παρλί. Συμφώνησαν στον ισχυρισμό ότι θα διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα.

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, σημειώθηκε ότι ο Παναγιωτόπουλος και η Παρλί είχαν τηλεφωνική συνομιλία για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκαν.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι δύο χώρες επικεντρώθηκαν στην αμυντική συνεργασία, «Η Ελλάδα και η Γαλλία εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στο διεθνές δίκαιο και στόχος τους ήταν να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μέσω κοινών πρωτοβουλιών».

Σημειώθηκε ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την άμυνα και τα εξοπλιστικά».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βόμβα Βερύκιου: Έτσι έκλεινε συμβόλαια η Μενεγάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΤΡΟΜΟΣ! Παγόβουνο 15 φορές μεγαλύτερο από το Παρίσι αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική

evosmos

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ!

evosmos

Leave a Comment