ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκοαζερική προέλαση στο Αρτσάχ: «Έπεσε» η πόλη Σούσα – Εισέρχονται στο Στεπανακέρτ

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ανακοίνωσε, πως σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τα στρατεύματα της χώρας του κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ η οποία βρίσκεται λιγότερο από 10χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ που ήδη βρίσκεται κάτω από σφοδρά πυρά, και ίσως γι αυτό χθες ο Ερντογάν δήλωνε ότι οι αζερικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στη νίκη.

Η Αρμενία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και να υποστηρίζει ότι μάχες μαίνονται στην περιοχή.

«Με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά, σας ενημερώνω ότι η πόλη Σούσα απελευθερώθηκε», δήλωσε ο Αλίγιεφ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Αζέρους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η 8η Νοεμβρίου θα «γραφτεί στην ιστορία του αζέρικου λαού» ως η ημέρα «όπου επιστρέψαμε στη Σούσα».

Σφοδρές συγκρούσεις εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε αυτήν την πόλη, που έχει το προσωνύμιο «Ιερουσαλήμ του Ναγκόρνο Καραμπάχ» και ανοίγει τον δρόμο προς την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.


Η Αρμενία διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου Αλίγιεφ, διαβεβαιώνοντας από την πλευρά της ότι «η μάχη συνεχίζεται» για την πόλη. Οι εικόνες πάντως που βγαίνουν στην δημοσιότητα δείχνουν τους Αρμένιους να προσπαθούν πλέον να διαφύγουν του Στεπανακέρτ με κάθε μέσο φοβούμενοι την τελική επίθεση.


«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στα περίχωρα της Σούσας», είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανέφερε πως «σφοδρές και αποφασιστικής σημασίας μάχες συνεχίζονται για (τον έλεγχο) της Σούσας», τονίζοντας πως η κατάληψη της πόλης είναι ένα «ακατόρθωτο, απατηλό όνειρο για το Αζερμπαϊτζάν».

«Παρά τις βαριές απώλειες, η πόλη αντιστέκεται στα πλήγματα του αντιπάλου», υπογράμμισε.

Ερντογάν: Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται κοντά στη “νίκη” στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη έναντι των αρμενικών δυνάμεων στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας ισχυρισμός που δεν μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

«Θεού θέλοντος, πλησιάζουμε στη νίκη. Μακάρι ο Θεός να τους βοηθήσει (το Αζερμπαϊτζάν)», είπε ο Ερντογάν από την πόλη Καχραμάνμαρας, επικαλούμενος μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στον οποίο αναφέρθηκε ως «ο αδελφός μου».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πήραν τον έλεγχο άλλων 16 χωριών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγραψε σήμερα ο Αλίγιεφ σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ενθουσιασμός τουρκικών ΜΜΕ για «Έλληνα καθηγητή ιστορίας»: «Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ το 1821»!

evosmos

Προκαλεί ο δικηγόρος των Κροατών: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα αποβράσματα»

evosmos

Μαχητής του MMA έκανε κεφαλοκλείδωμα σε σέξι μοντέλο και εκείνη λιποθύμησε! Απίστευτη σκηνή (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment