Η μυρωδιά που αφήνει το αυγό σε πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα είναι από τις πιο έντονες και πιο δύσκολες ως προς την απαλλαγή. Έλα όμως που Πάσχα είναι και το τραπέζι θα έχει αυγά σε κάθε πιθανή εκδοχή. Υπάρχουν τρόποι να διώξεις τη μυρωδιά αλλά το βασικό κόλπο είναι ένα. Ο κανόνας που δεν πρέπει να παραβείς θα σε βγάλει από τον κόπο να τρίβεις και να ξανατρίβεις.
Ο κανόνας
Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό για να καθαρίσεις τα σκεύη που έχουν έρθει σε επαφή με το αυγό. Μόλις το κάνεις η μυρωδιά θα μείνει εκεί και θα χρειαστεί να πλένεις για περισσότερη ώρα από ό,τι θα χρειαζόταν.
Οι δοκιμασμένες λύσεις
Τρίβεις τα πιάτα με το κατακάθι του ελληνικού καφέ και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι και σφουγγάρι.
Ξύδι. Είτε μουλιάζεις τα πιάτα σε νερό με ξύδι, είτε τα πλένεις με ξύδι και ξεπλένεις με απορρυπαντικό.