ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Το λέει και το φωνάζει ο Ρώσος πρέσβης: “Έχουν καταστραφεί εντελώς οι διμερείς σχέσεις – Η Ελλάδα έχει επιλέξει ξεκάθαρα τη Δύση”

Στο χειρότερο δυνατό σημείο είναι οι σχέσεις Αθήνας και Μόσχας, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι η Ελλάδα μπήκε στην «μαύρη λίστα» της Μόσχας πριν από λίγα 24ωρα. Η Αθήνα από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν ότι η Αθήνα βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Σήμερα Τρίτη, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia24 την Τρίτη, επιβεβαίωσε τις «παγωμένες» σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στη Δύση για πολλά χρόνια.

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

«Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πλέον, δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές, εν ολίγοις, όλα τα διπλωματικά επιτεύγματα, που συσσωρεύτηκαν επί πολλές δεκαετίες, ακυρώθηκαν κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ημέρες», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

Ο Μασλόφ πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είχε από καιρό επιλέξει μια πορεία προς τη Δύση. «Η πορεία σε μία δυτική γραμμή επιλέχθηκε εδώ και καιρό. Εξάλλου, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ με ιστορικό από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης με ιστορικό, ο προσανατολισμός προς τον δυτικό κόσμο ήταν πάντα στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρέσβης.

Επίσης, όπως σημείωσε ο Μασλόφ, το θέμα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στα ελληνικά ΜΜΕ όμως εξακολουθούν να υπάρχουν κείμενα για τον πόλεμο στο χώρο του Διαδικτύου. «Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Φυσικά, υπάρχουν δημοσιεύματα, τα ελληνικά δημοσιεύματα είναι αντιρωσικά, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει όλο και περισσότερες αναλύσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Κατά τον πρέσβη, υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά με την κατάρρευση των ρωσοελληνικών σχέσεων, διότι το θέμα αυτό σίγουρα απασχολεί την ελληνική κοινωνία. «Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική συζήτηση για άμεση βελτίωση των σχέσεων, η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερά υπέρ του ΝΑΤΟ σε αυτό το θέμα. Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε την εμφάνιση λογικών θέσεων στον πολιτικό λόγο της χώρας», κατέληξε ο Μασλόφ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φοβούνται να κυκλοφορήσουν στον δρόμο! Η ανομία στο Μενίδι έχει “χτυπήσει κόκκινο”! Τι λέει με ντοκουμέντα, αναγνώστης που ζει στην περιοχή (Εικόνες&Βίντεο)

evosmos

Αυτόν τον δρόμο μην τον… προτιμήσετε! Είναι ο απόλυτος κίνδυνος!

evosmos

Ψυχολογικός πόλεμος από Τουρκία: Έδωσαν εικόνες μεταφοράς τεθωρακισμένων από την Συρία στον Έβρο(ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment