ΚΟΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Το Πατριαρχείο διαψεύδει τον Ερντογάν: Δεν μας έδωσαν άδεια για την Παναγία Σουμελά

«Λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν επιτρέψει την τέλεσή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατραρχείο
Η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν επιτρέψει την τέλεσή της, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λίγες ώρες μετά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις Ερντογάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

«Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου.

Τοῦτο φέρον εἰς γνῶσιν τῶν ἐνδιαφερομένων τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἐπικαλεῖται ἐπ᾿ αὐτούς καί ἐπί πάντας τήν χάριν καί τήν ἄμαχον προστασίαν τῆς Παναγίας τῆς Σουμελιώτισσας».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βρήκε στον Κήπο του αυτή την Πόρτα! Μόλις δείτε ΠΟΥ τον οδήγησε, θα μείνετε άφωνοι! (ΦΩΤΟ)

evosmos

Υπουργός Ισότητας Δανίας: «Υπάρχουν μόνο δύο φύλα στον άνθρωπο»

evosmos

34χρονος ήθελε να δει την έγκυο γυναίκα του να γεννάει – Αυτό που έπαθε στο τέλος θα το θυμάται για καιρό!

evosmos

Leave a Comment