ΚΟΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ματαίωσε την Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά λόγω κορωνοϊού!

Ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε ανακοινώσει την τέλεσή της!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι η Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κορωνοϊού, ενώ η τέλεσή της είχε ανακοινωθεί από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ,Ερντογάν!

«Διά του παρόντος ανακοινούται ότι, λόγω της συνεχιζομένης πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δεν επετράπη υπό των αρμοδίων Τουρκικών Αρχών η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος, την 15ην προσεχούς μηνός Αυγούστου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Υπενθυμίζεται πως η Ιερά Μονή είχε κλείσει προσωρινά το 2015, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στήριξης, καθώς είναι χτισμένη σε βράχο, σε ύψος 1.200 μέτρων.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, είχε νωρίτερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν είχε τονίσει ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Δεκαπενταύγουστο η Θεία Λειτουργία στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

«Στις 15 Αυγούστου, οι Ορθόδοξοι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία, η οποία είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης» τόνισε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Άγκυρα: «Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο – Οι συμμαχίες δεν την ωφελούν»

evosmos

26 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

evosmos

ΔΙΑ ΚΟΛΛΥΒΩΝ ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

evosmos

Leave a Comment