ΕΛΛΑΔΑ

Το φαράγγι της Ρόζας: Μια πεζοπορία πέντε ωρών που κόβει την ανάσα [ΦΩΤΟ]

Μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και αναδόχου εταιρείας υπεγράφη σύμβαση, με αντικείμενο την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης του μονοπατιού που διασχίζει το φαράγγι της «Ρόζας».

Το φαράγγι της «Ρόζας» αποτελεί φυσικό οικοσύστημα, το οποίο βρίσκεται στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου και, συγκεκριμένα, νοτιοανατολικά της Δημοτικής Κοινότητας Γωνιών και νότια της Δημοτικής Κοινότητας Κεράς.

Εργασίες συντήρησης έχουν εκτελεστεί και κατά το παρελθόν, με τελευταία επέμβαση το έτος 2019. Στη συνέχεια, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που συνέβησαν το έτος 2020, αλλά και λόγω των σημαντικών βροχοπτώσεων του έτους 2022, προκλήθηκαν φθορές στο μονοπάτι, οι οποίες χρειάζονται αποκατάσταση, για να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη γίνεται η διέλευση του φαραγγιού.

Οι εργασίες συντήρησης που θα εκτελεστούν αφορούν κυρίως στον καθαρισμό του μονοπατιού, την αποκατάσταση της βατότητας του μονοπατιού και τη συντήρηση – συμπλήρωση των μεταλλικών και ξύλινων κιγκλιδωμάτων.

Ο συνδυασμός της πεζοπορικής διαδρομής στο φαράγγι της Ρόζας με τη διάσχιση της γειτονικής ρεματιάς της Εμπασάς, προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μιας πολύ όμορφης κυκλικής διαδρομής, συνολικής διάρκειας περίπου πέντε (5)ωρών.

Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να συνδυάσει την πεζοπορία, με επίσκεψη στα χωριά της περιοχής (Αβδού, Γωνιές, Κερά, Κράσι) και την τεχνητή λίμνη του φράγματος Αποσελέμη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ραλλία Χρηστίδου για Marfin: «Οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ ευθύνονται για τους νεκρούς»

evosmos

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Η οικογένεια γνώριζε», λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

evosmos

Δεν θα πιστέψετε τι έγραφε ο μέγας Γιάννης Πρετεντέρης για την Εύα Καϊλή. Αυτό σημαίνει να βλέπεις μπροστά!

evosmos

Leave a Comment