ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στον Βόλο: Άνδρας κυκλοφορούσε και έλουζε με διαβρωτικό υγρό παγκάκια και κάδους απορριμμάτων

«Έλουζε» με το διαβρωτικό υγρό παγκάκια και κάδους απορριμμάτων με κίνδυνο για πολίτες

Με ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ), ένα ισχυρό οξύ, πολύ διαβρωτικό, βνας άνδρας «έλουζε» παγκάκια και κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, με κίνδυνο να προκληθούν πολύ σοβαρά εγκαύματα σε όποιον έρχονταν σε επαφή είτε το υγρό, είτε αν καθόταν σε κάποιο από τα παγκάκια είτε αν επιχειρούσε να πιάσει το καπάκι του κάδου για να πετάξει τα σκουπίδια του.

Πρόκειται για άγνωστο άνδρα που περιφερόταν λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, στην περιοχή μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου, κρατώντας στα χέρια του το μπουκάλι με το επικίνδυνο υγρό, το οποίο έχυνε πάνω σε κάδους και παγκάκια, για ακατανόητους λόγους.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από πολίτες να κινείται στο πάρκο Ρήγα Φεραίου και περνώντας δίπλα από κάδους και αστικό εξοπλισμό να ψεκάζει με υδροχλωρικό οξύ. Οι κινήσεις του και το χαρακτηριστικό μπουκάλι που κρατούσε στα χέρια προκάλεσαν υποψίες.

Μόλις αντιλήφθηκαν τι κάνει ο άντρας ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, που εκείνη την ώρα προσερχόταν στο δημαρχείο Βόλου για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υπήρξε κινητοποίηση.

Ελέγχθηκαν και άδειασαν οι κάδοι από την υπηρεσία καθαριότητας ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον άντρα που κυκλοφορούσε με το μπουκάλι στο χέρι, με κίνδυνο να βλάψει κάποιον περαστικό ή και να τραυματιστεί ο ίδιος.

Ιδιαίτερα καυστικό το υδροχλωρικό οξύ
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οξύ είναι ένα ισχυρό διαβρωτικό και επικίνδυνο υλικό. Εάν έρθει σε επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα. Επίσης λόγω της αποπνικτικής και ερεθιστικής οσμής του και κυρίως όταν ο εξαερισμός του χώρου δεν είναι αρκετός, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα και στα μάτια

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση ανάμειξης του υδροχλωρικού οξέος με άλλα καθαριστικά όπως η χλωρίνη. Στην περίπτωση αυτή παράγεται τοξικό αέριο χλώριο που μπορεί να δηλητηριάσει και να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κανείς δεν το περίμενε: Αποχωρεί ο Παπαδάκης μόνιμα από την ελληνική τηλεόραση στα 73 του χρόνια

evosmos

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο για εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά μεταναστών

evosmos

Από πού πήραν το όνομα τους τα Θεοφάνεια, γιατί τα λέμε και Φώτα και γιατί πετάμε τον τίμιο σταυρό σε θάλασσες, λίμνες, ποτάμια και δεξαμενές.

evosmos

Leave a Comment