ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή 69χρονος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 38χρονης με νοητικά προβλήματα

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 69χρονο αγρότη ο φέρεται πως κακοποίησε σεξουαλικά μια 38χρονη με νοητική στέρηση, πριν έναν χρόνο, σε χωριό της Θεσσαλονίκης.

Κρίθηκε ένοχος για “κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, κατ’ εξακολούθηση”, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Το περιστατικό έγινε τον Φεβρουάριο του 2023, σε χωριό του νόμου Θεσσαλονίκης. Η παθούσα έχει διαγνωστεί με αναπηρία 67%, λόγω νοητικής στέρησης. Η ίδια εργαζόταν σε ΚΑΠΗ της περιοχής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η παθούσα αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα. Την κάλεσε στο σπίτι όπου την κακοποίησε σεξουαλικά. Η μητέρα της την εντόπισε εντός του σπιτιού και ενημέρωσε την αστυνομία. Στη συνέχεια η παθούσα φέρεται πως εξιστόρησε στη μητέρα της τι συνέβη.

Στο δικαστήριο, διαβάστηκε η κατάθεση της που ελήφθη παρουσία ψυχολόγου ο οποίος έκρινε ότι δεν έλεγε ψέματα. Η έδρα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί στο δικαστήριο η 38χρονη για δια ζώσης συμπληρωματική εξέταση.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων να μην πλησιάζει την παθούσα σε απόσταση 100 μέτρων. Πλην όμως παραβίασε αυτόν τον όρο μέσα στο ΚΑΠΗ και ακολούθως προφυλακίστηκε.

Κατά την απολογία του, ο 69χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι σε βάρος του στήθηκε πλεκτάνη από πολιτικούς αντιπάλους του καθώς στο παρελθόν είχε εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος και σκόπευε να κατέβει ξανά ως υποψήφιος στις εκλογές. “Ήταν οργανωμένο. Εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχω ερωτικές σχέσεις επειδή έχω ζάχαρο. Ήταν καθοδηγούμενη σε αυτά που είπε η κοπέλα, δεν έχει έρθει ποτέ στο σπίτι μου” ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έκθετος ο Θ.Βασιλακόπουλος – ΕΡΤ: «Η αστυνομία έκανε έλεγχο στην ταβέρνα και δεν υπήρξε καμία παράβαση»!

evosmos

Είναι τυχαίο το τροχαίο στην υποδιευθύντρια των φυλακών; Μάλλον όχι! – Το 2017 είχε χάσει την ζωή του κι άλλο διοικητικό στέλεχος των φυλακών Μαλανδρίνου στην Αντιρρίου-Ιτέας (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

“ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΕΝΑ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ” – ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ – ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

evosmos

Leave a Comment