ΕΛΛΑΔΑ

Τύρναβος: Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη

Τη μνήμη των 57 νεκρών της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη τίμησαν την Κυριακή 14/4, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, φυτεύοντας ισάριθμα ελαιόδεντρα.

Τα 57 ελαιόδεντρα οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους τα φύτευσαν σε έκταση που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο Τυρνάβου, Στέλιο Τσικριτσή, ειδικά για τη συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης και μνήμης. Στη συμβολική αυτή ενέργεια, μάλιστα, συμμετείχε και ο δήμαρχος, φυτεύοντας και ο ίδιος μια ελιά στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΡΤnews, η συγκεκριμένη δράση, η οποία είχε πολυποίκιλο χαρακτήρα (περιβαλλοντικό, εθελοντικό, απονομής δικαιοσύνης, ευαισθησίας & αλληλεγγύης, συναισθηματικό & ανθρωπίνων σχέσεων), προτάθηκε από τον καθηγητή, Λευτέρη Κουτσιμανή και αποφασίσθηκε ομόφωνα από το σύνολο των μαθητών και των τριών τμημάτων της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Σημειώνεται πως από την πλευρά των μαθητών υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται τα 57 αυτά ελαιόδεντρα, αλλά και ολόκληρο τον χώρο, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα είναι μαθητές του σχολείου, καθώς επίσης και για την περαιτέρω αξιοποίησή του από τον τομέα Γεωπονίας του ιδρύματος.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Δεν με βοηθάει κανένας, είμαι εγκλωβισμένη στο σπίτι χωρίς να έρχεται ένας άνθρωπος»

evosmos

O Salt Bae προκαλεί για μια ακόμα φορά – Ανέβασε λογαριασμό 108.000 – Ο “χρυσός” μπακλαβάς και το “κράξιμο”

evosmos

Άγρια κόντρα Κανέλλη – Γιαννακοπούλου: «Έχεις καταντήσει ανέκδοτο»! (BINTEO)

evosmos

Leave a Comment