ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση 12χρονης: «Βράζει» η κοινωνία μετά την πρόταση για τον Μίχο – Πιθανές ποινές

Σφοδρές και πολυποίκιλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο η πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Ζητούμενο είναι πλέον αν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο και η κατηγορία αφορά στην κατάχρηση ανηλίκου και όχι στον βιασμό. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ποινή θα κυμανθεί από 10 έως 15 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με το STAR, το οποίο επικαλέστηκε πηγές της ΕΛ.ΑΣ, στην αστυνομία υπήρξε έκπληξη και απορία. Όπως λένε, «σεβαστή η πρόταση ωστόσο θα αποφανθεί το δικαστήριο». Ωστόσο απορούν καθώς εκτιμούν ότι ήταν διεξήχθη μια μεθοδική έρευνα που έγινε με άρσεις μηνυμάτων στις εφαρμογές, τις οποίες χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος και είχαν εντοπιστεί μηνύματα με το παιδί, ενώ είχαν κατασχέσει και ηλεκτρονικέ πειστήρια στα οποία κρύβονταν βίντεο με την 12χρονη.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της έρευνας ήταν και οι οκτώ καταθέσεις του παιδιού. Όπως αναφέρουν στο Star αξιωματικοί που είχαν γνώση της υπόθεσης, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί ήταν «δεμένη», άλλωστε η δικαιοσύνη είχε ασκήσει στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου.

H γιαγιά της 12χρονης
«Αν κάπου στηριζόταν το παιδί ήταν στη δικαιοσύνη και σίγουρα δεν περίμενε μια πρόταση που να αθωωνεί τον βασικό κατηγορούμενο για τον βιασμό της». Αυτή ήταν η αντίδραση από την γιαγιά της 12χρονης, η οποία μιλώντας στο STAR ανέφερε ότι το κορίτσι ενημερώθηκε για την εξέλιξη.

«Όλο το σύμπαν έχει αναστατωθεί με αυτό το πράγμα. Ντροπή τους, ντροπή. Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο, μεγάλη ντροπή. Και το παιδί δεν είναι καλά κι αν πάθει τίποτα το παιδί εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω, θα κάψω το σύμπαν αν το παιδί πάθει κάτι με αυτά που βλέπει. Ντροπή τους, ντροπή τους. Είμαι εξοργισμένη», τόνισε.

Οι χθεσινές διαμαρτυρίες
Χθες πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την πρόταση εισαγγελέως για απαλλαγή του Ηλία Μίχου που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης στα Σεπόλια, από τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας. Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Σύνταγμα: Πορεία για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια | newsbomb.gr
Σύμφωνα με την ΕΡΤ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και αργά χθες το απόγευμα στα Προπύλαια, με αίτημα να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, με συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της εισαγγελικής αυτής της πρότασης και υπέρ της 12χρονης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ανατριχίλα: Ακρίτες από την Ορεστιάδα έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στα νερά του Καστελλόριζου (BINTEO)

evosmos

Πάγωσε ο 47χρονος που είχε κλείσει ραντεβού με 12χρονη αλλά τελικά τον περίμενε ο πατέρας

evosmos

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

evosmos

Leave a Comment