ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα μείνει έτσι ο ξυλοδαρμός του Μάγγου, όμως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε να δείξουν σεβασμό όλοι όσοι επιχειρούν να συνδέσουν τον θάνατο του 26χρονου με την αστυνομική βία που δέχτηκε στη συγκέντρωση στο Βόλο
Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μίλησε μεταξύ άλλων και για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση στον Βόλο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αλλά και για τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το γράφει και η ίδια η ανακοίνωση ότι πρέπει να βγει πρώτα το πόρισμα του ιατροδικαστή» και πρόσθεσε: «Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό. Επιχείρησαν να πούνε ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε. Τι θα γίνει σήμερα λοιπόν. Θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία εισαγγελέα κι εκεί θα βγει το συμπέρασμα».

Ο υπουργός σε άλλο σημείο τη συνέντευξης του σημείωσε πως «Γίνεται μία προσπάθεια συστηματική να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή την υποστήριξη στην αστυνομική βία. Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελειώσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ».

Μάλιστα όσον αφορά το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν τον Βασίλη Μάγγο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι. Ερευνάται το περιστατικό. Δε θα μείνει έτσι».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα χαρακτήρισε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη σύνδεση του θανάτου 26χρονου στον Βόλο με τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς που είχε καταγγείλει, ενώ αποκαλεί ανεύθυνους και αδίστακτους ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύουν σχετικά κείμενα.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που έχει διαταχθεί και καταλήγει: Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία της και τους οικείους του στη θλίψη τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους.»

Ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου

Ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς πριν από περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών.

Ο ίδιος, στις 19 Ιουνίου, δηλαδή ένα μήνα πριν είχε καταγγείλει το περιστατικό μέσα από τον λογαριασμό του Facebook λέγοντας: «Νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.
Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.
Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους.
Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ’ το σπίτι…
Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…
2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…»

Το απόγευμα της 13ης Ιουλίου 2020 ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Βόλο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το Βασίλη Μάγγο βρήκε νεκρό η μητέρα του στο κρεβάτι του σπιτιού τους η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Όμως ήταν ήδη αργά. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του άτυχου νέου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ικαρία: Με τη σορό του παιδιού του που πνίγηκε ταξιδεύει για Πειραιά ο Οδυσσέας Σταμούλης

evosmos

Εξάρχεια: Βρέθηκε νεκρός άνδρας με τραύμα στο κεφάλι μέσα στο διαμέρισμά του

evosmos

Κρήτη: Συνεχίζεται το θρίλερ! Βρέθηκαν και τα σπλάχνα του διαμελισμένου άνδρα

evosmos

Leave a Comment