ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ

Όποιος μπαίνει σε αυτό το δάσος αυτοκτονεί!

Αν και τα δάση είναι μέρη που προτιμούν οι άνθρωποι για χαλαρωτικές δραστηριότητες και καθαρό αέρα, το δάσος Aokigahara στους πρόποδες του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται για σκοπούς αυτοκτονίας. Ονομάζεται «δάσος αυτοκτονίας» επειδή εκατοντάδες άνθρωποι αυτοκτονούν εδώ κάθε χρόνο.

Το δάσος Aokigahara είναι μια φυσική ομορφιά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο διάσημο όρος Fuji της Ιαπωνίας και προσελκύει την προσοχή με κάθε απόχρωση του πράσινου όταν το βλέπει κανείς από μακριά.

Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες έρχονται σε αυτό το δάσος για να δουν το όρος Φούτζι από διάφορες οπτικές γωνίες, να βγάλουν φωτογραφίες του βουνού και να περπατήσουν στη φύση στις προετοιμασμένες διαδρομές.

Ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τις διαδρομές που του έχουν οριστεί. Γιατί η απίστευτα πυκνή βλάστηση καθιστά αδύνατο να βρεις το δρόμο σου ή να ακουστεί η φωνή σου όταν χαθείς.

Υπάρχουν και εκείνοι που εγκαταλείπουν επίτηδες αυτές τις διαδρομές και περπατούν βαθιά στο δάσος. Αυτό που τους δίνει το κουράγιο να βγουν από τις καθορισμένες ράγες είναι ότι έχουν ήδη πάει εκεί για να αυτοκτονήσουν.

Το Aokigahara, το οποίο έχει μια μυστικιστική θέση στην ιαπωνική ιστορία και ταυτίζεται με τις νεκρές ψυχές, έχει γίνει κέντρο αυτοκτονίας μετά το μυθιστόρημα Kuroi Kaiju του Seicho Matsumoto, στο οποίο δύο χαρακτήρες αυτοκτονούν σε αυτό το δάσος.

Στην είσοδο της Aokigahara, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν για τελευταία φορά για να έρθουν σε αυτό το δάσος δίνουν την πρώτη ιδέα για το είδος του περιβάλλοντος.

Όταν μπαίνεις στο δάσος, αντί για τις κλασικές προειδοποιήσεις όπως «μην ανάψεις φωτιά, μην πετάς σκουπίδια», φράσεις όπως «παρακαλώ μην αυτοκτονήσεις, η ζωή είναι ένα δώρο που σου δίνεται, σκέψου την οικογένειά σου και φίλοι» γράφονται.

Και υπάρχουν σκηνές που άλλοτε είναι γεμάτες και άλλοτε άδειες, όπου κάποιοι έχουν λίγες μέρες για να σκεφτούν την απόφασή τους για τελευταία φορά.

Στο δάσος, ορισμένα σημεία του οποίου είναι πολύ σκοτεινό λόγω της πυκνότητας των δέντρων ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι αρχές συναντούν τουλάχιστον ένα πτώμα κάθε φορά που βγαίνουν για αναζήτηση.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σκαθάρι: Το ζώο με την… «ηράκλεια» δύναμη – Μπορεί να σηκώσει 1.180 φορές το βάρος του [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

Μαρία Μενούνος: «Ο καρκίνος στο πάγκρεας διπλασιάστηκε μέσα σε δυο μήνες» – Κατηγορεί τους γιατρούς για αδιαφορία

evosmos

Θα επανεξεταστεί το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας…..

evosmos

Leave a Comment