ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου: Σε μία απέραντη γιορτή της αγοράς μετατράπηκε το κέντρο του Ευόσμου

Περισσότεροι από 60.000 πολίτες απόλαυσαν τις 98 παράλληλες δράσεις και επισκέφτηκαν τις 400 συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Περισσότεροι από 60.000 πολίτες συμμετείχαν στην απέραντη γιορτή της αγοράς αλλά και της καλλιτεχνικής έκφρασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ευόσμου. Επρόκειτο για τη 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Τη 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου – Κορδελιού, ο Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ήταν ασυγκρίτως μεγαλύτερη σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη εκδήλωση. Πλέον αποτελεί θεσμό για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και στόχος των συνδιοργανωτών είναι τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο πλαίσιο της 2ης Λευκής Νύχτας Ευόσμου διοργανώθηκαν 98 παράλληλες δράσεις. Συμμετείχαν σε αυτήν περισσότερα από 400 καταστήματα της περιοχής και στη διοργάνωσή της περίπου 2.300 άτομα.

Οι πολίτες που περπάτησαν στο χώρο της γιορτής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αλλά και να διασκεδάσουν με μουσική για όλα τα γούστα, την οποία παρουσίαζαν σε διάφορα σημεία μουσικά σχήματα όλων των ηλικιών, με χορευτικές εκδηλώσεις, γυμναστικές επιδείξεις και μικρά θεατρικά σκετς. Ανιματέρ προσκαλούσαν σε παιχνίδια μικρούς και μεγάλους, όσοι το επιθυμούσαν, προχώρησαν σε face painting, ενώ «μάχες» στρατηγικής έγιναν στο υπαίθριο σκάκι. Σε μία από αυτές πρωταγωνιστές ήταν ο δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σίτσας.

Επίσης, στους ενδιαφερόμενους παραδίδονταν μαθήματα πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ, ενώ το δικό τους «χρώμα» έδωσαν στη γιορτή οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τα χορευτικά τους.

Κορωνίδα των εκδηλώσεων της 2ης Λευκής Νύχτας Ευόσμου ήταν η συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό πάνω στη σκηνή, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές, οι οποίοι τραγουδούσαν μαζί της γνωστά τραγούδια από το φάσμα της σύγχρονης, της λαϊκής αλλά και της παραδοσιακής μουσικής.

default

Στη 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου και Στράτος Σιμόπουλος, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χουρδάκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ευθυμιάδης, ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιός πρόεδρός του, Κλεόβουλος Θεοτόκης, η πρόεδρος του Τμήματος των Επαγγελματιών του ΕΕΘ και νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου – Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Φανή Μπλιούμη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γεώργιος Καρανίκας, ο Γ’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ και υποψήφιος πρόεδρος, Θάνος Κουλουτμπάνης, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ και υποψήφιος πρόεδρος, Κυριάκος Μερελής, καθώς και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ και υποψήφιος πρόεδρος, Θεόδωρος Πανταλέων.

«Καταφέραμε να διοργανώσουμε τη μεγαλύτερη Λευκή Νύχτα στην Ελλάδα, γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί, Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και συνεργαστήκαμε άψογα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα τεράστιο μπράβο στον κόσμο που στηρίζει το θεσμό, στις 400 επιχειρήσεις που έμειναν ανοιχτές μέχρι τα μεσάνυχτα, στους πολιτιστικούς συλλόγους και στα συνολικά περισσότερα από 2300 άτομα που συμμετείχαν στη διοργάνωση της γιορτής. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω και συγχαρώ τους εργαζόμενους στο δήμο, τόσο για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη οργάνωση της Λευκής Νύχτας, όσο και για το γεγονός ότι κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να καθαρίσουν την περιοχή μετά το πέρας μίας τόσο μεγάλης εκδήλωσης. Αυτό που έγινε φέτος, δεν ξαναέγινε στα Βαλκάνια και του χρόνου θα κάνουμε το μεγαλύτερο αντίστοιχο γεγονός στην Ευρώπη. Η πόλη έγειρε δυτικά, έγειρε στον Εύοσμο. Αυτός ο τόπος έχει πολλούς νέους ανθρώπους και πάνω από 18.000 μαθητές. Γι’ αυτούς τους νέους κάνουμε εκδηλώσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε ο δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Ο Εύοσμος υποδέχτηκε περισσότερους από 50.000 συμπολίτες μας, που ήρθαν να στηρίξουν αυτόν τον θεσμό. Θα είμαστε κάθε χρόνο δίπλα σε αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια. Συγχαίρω τον δήμο και τον εμπορικό σύλλογο, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και έδωσαν ζωή στον τόπο. Η καρδιά ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας χτύπησε στον Εύοσμο», ανέφερε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο αλλά και στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, ενώ ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλος Θεοτόκης, υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη γιορτή «ο Εύοσμος έφτασε πολύ ψηλά. Δεν ξέρω του χρόνου πού μπορεί να φτάσει».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου σε συνεργασία με τη Αλεξάνδρα Κορωνίδου Δημοτική Σύμβουλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχειρήσης Κώστα Αμανατιάδη και τους εθελοντές μας, άνοιξαν τα μπαούλα με τα βαμβακερά σεντόνια και πήραν φωτιά οι ραπτομηχανές

evosmos

ΕΥΟΣΜΟΣ: “Έκανε κομμάτια το σκυλάκι” – Συγκλονίζει περιγραφή για την επίθεση που δέχθηκε γυναίκα από πίτμπουλ

evosmos

Απών ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου από την συμβολική διαμαρτυρία για το “ΤΙΤΑΝ”

evosmos

Leave a Comment