ΕΛΛΑΔΑ

25 προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως όλα εξαρτώνται από τις επιλογές, το μεράκι και τη μαστοριά της νοικοκυράς- και των βοηθών- έτσι ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Οι σεφ του Cantina ετοίμασαν τις πιο νόστιμες προτάσεις για την περίσταση. Καλή επιτυχία!

Χοιρινό, μοσχάρι, κυνήγι

mosxaraki-rolo

Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι
Το ανοίξαμε, το γεμίσαμε με πλούσια γέμιση πράσου και μανιταριών, το τυλίξαμε ρολό και μετά το ψήσαμε περιχυμένο με κονιάκ και λάδι. Αν το προτιμάτε, γίνεται και με χοιρινό κρέας. Όλα είναι θέμα γούστου…

mosxari-rodi

Μοσχαράκι με ρόδια
Στον προβληματισμό τι να μαγειρέψετε για το κυριακάτικο ή ένα γιορτινό τραπέζι όπου θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και πρωτότυπο συνάμα, αυτό το μοσχαράκι σας λύνει τα χέρια, γιατί είναι εξαιρετικά καλόβολο: Μαγειρεύεται και από την προηγούμενη, είναι εύκολο, ασυνήθιστο, πεντανόστιμο και ταυτόχρονα παραδοσιακά ελληνικό, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα.

mosxaraki-me-damaskina

Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ
Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός μοσχαριού και δαμάσκηνων δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα.

kouneli-sti-gastra

Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά
Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο.

kouneli-me-petimezi

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί
Το μαρινάρισμα σε κρασί και το αργό μαγείρεμα στη γάστρα μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερο από το χρόνο σας, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

xorino-rosto-me-petimezi-mpyra-kai-piperia

Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια
Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.

XOIRINO-STO-FOYRNO-ME-PATATES

Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο
Η γλυκιά και πικάντικη κρούστα του θα κάνει αυτό το ψητό αγαπημένο όλης της οικογένειας. Μη διστάσετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα, είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση.

gemisto-me-syka-k-patates

Χοιρινό χριστουγεννιάτικο με πορτοκαλένιες πατάτες
Γεμιστό με γραβιέρα και σύκα, ωραία μελωμένο, με μια νόστιμη σάλτσα και καλοψημένες πατάτες φούρνου, αυτό το γιορτινό πιάτο θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.

xoirino-mprizoliki

Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο χασάπης σας και να καθαρίσει τα κόκκαλα. Κάποιες φορές αφήνει μόνο το στρογγυλό φιλέτο. Μια πολύ ωραία πρόταση για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας.

psaronefri-me-roz-saltsa

Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια
Τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας.

Πουλερικά

-kokoras-me-gemisti-petsa

Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα
Μαριναρισμένος ολονυκτίς, με αρωματική πετσούλα, αυτός ο κόκορας σιγομαγειρεύεται και γίνεται “λουκούμι”!

kotopoulo-anoigma

Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι και μπαχαρικά
Καλή η κατσαρόλα αλλά η γάστρα έχει άλλη χάρη… Φτιάχνουμε κοτόπουλο στη γάστρα λοιπόν, το καρυκεύουμε με μπαχαρικά και το αρωματίζουμε με πορτοκάλι!

kotopoulo-kidonia

Κοτόπουλο με κυδώνια

Αγαπημένο φαγητό της γιαγιάς μου και με προέλευση από την βορειοελλαδίτικη παράδοση, το φτιάχναμε τα Χριστούγεννα αλλά και σε όλα τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Άλλοτε με μοσχαράκι άλλοτε με χοιρινό άλλοτε με κοτόπουλο. Υπέροχο φαγητό που μοσχοβολά ζεστά μπαχαρικά και γίνεται ωραιότατο και με κόκορα!

Turkey

Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι
Θέλει το χρόνο της και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο όμως η νοστιμιά της θα συζητηθεί πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

GALOPOYLA-ME-GEMISH-MANITARIA

Γαλοπούλα με γέμιση από μανιτάρια
Η γαλοπούλα είναι ένα φαγητό που το ψήσιμό του απαιτεί χρόνο και στο τραπέζι μας έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα. Όταν τη φτιάξετε με μια ωραία γέμιση με μανιτάρια, ρύζι, σταφίδες και ζαμπόν γαλοπούλας και την περιχύσετε με τη σάλτσα που σας προτείνουμε, η αναμονή σίγουρα θα σας δικαιώσει.

rolo-apo-fileto-galopoula-me-frouta

Ρολό από φιλέτο γαλοπούλας με διάφορα φρούτα
Η γαλοπούλα δεν είναι η αγαπημένη όλων και υπάρχει αρκετή γκρίνια γύρω από το στεγνό κι άνοστο κρέας της. Μύθος από κακές γλώσσες αφού όλα είναι θέμα γούστου και σωστού μαγειρέματος. Για του λόγου το αληθές σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα τραπέζι μέχρι 6 ατόμα που θα διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις γύρω από το όνομά της.

Φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση και πατάτες φούρνου
Η γεμιστή γαλοπούλα είναι από τα καλύτερα πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δεν είναι ανάγκη όμως να γεμίσετε ολόκληρο το πουλερικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο και μόνο με το φιλέτο από το στήθος της γαλοπούλας.

Ζυμαρικά

pastitsio-manitaria

Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα
Το παστίτσιο αποτελεί αξία διαχρονική. Εδώ, το αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο μας συστήνεται σε μια πιο… βασιλική εκδοχή.

FARFALE-ME-VODKA

 

Φαρφάλες με βότκα και σολομό γαρνιρισμένες με μπρικ
Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ.

Και με τι τα συνοδεύουμε;
Πατάτες ντοφινουάζ στο τηγάνι
Μια κλασική γαλλική συνταγή που εντυπωσιάζει με τη νοστιμιά της αλλά και με την ευκολία στην προετοιμασία. Αυτές οι πατάτες θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό για κάθε γιορτινό τραπέζι.

kimadopilafo-rodi

Κιμαδοπίλαφο με ρόδι στη φόρμα
Συνδυάζετε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα του κέικ, χρησιμοποιείτε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24-26εκ. και ξεφορμάρετε με τον ίδιο τρόπο.

arwmatiko-pilafi-me-rodi-safran-kai-ksirous-karpous-exo

Αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς
Ένα αλλιώτικο πιλάφι όλο χρώματα κι αρώματα Ανατολής που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα συνοδεύσει με τρόπο ξεχωριστό τα ψητά σας κρέατα.

POYRES-KASTANOY

Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης
Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα.

AGRIO-KAI-SKOYRO-RYZI_PATATES1

Δύο γιορτινές γαρνιτούρες
Δύο πολύ νόστιμες γαρνιτούρες, που σερβίρονται ζεστές και συνοδεύουν εξαιρετικά τα ψητά κρέατα και πουλερικά, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα και γεύση στο γιορτινό τραπέζι. Από τις καλύτερες επιλογές και για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βέλγος Φιλέλληνας Μιλάει Άπταιστα Ελληνικά Και Σαρώνει Με Τα Βίντεο Του Το Διαδίκτυο

evosmos

Σκιάθος: Σοκάρει η σύντροφος του υποπυραγού που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία -Τι φέρεται να κατέθεσε

evosmos

Απόφαση «σταθμός» από τον Σκλαβενίτη – Αλλαγή δεδομένων για τους εργαζόμενους

evosmos

Leave a Comment