ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

60 τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο λίγες ώρες πριν τις αμερικανικές εκλογές

Η Τουρκία έχει αναπτύξει 60 πολεμικά πλοία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και δεκάδες τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν μέσα στην ημέρα σε μια μεγάλη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος της Άγκυρας κι ενώ το Oruc Reis «σαρώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ «Τέτοια κινητοποίηση έχει να καταγραφεί από τον περασμένο Ιούλιο».

Τα ελληνικά Επιτελεία έχουν δώσει διαταγές για αυξημένη επιτήρηση εν όψει των αυριανών αμερικανικών εκλογών και με δεδομένο το γεγονός ότι η επικρατούσα αίσθηση βάσει των δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, περί εκλογής του Τ.Μπάιντεν, θα δημιουργήσει «κενό εξουσίας» στις ΗΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για μία τουρκική κίνηση σε Αιγαίο και Θράκη.

Συγκεκριμένα έχουν αναπτυχθεί περί τις 8 φρεγάτες, 4 κορβέτες, 15 πυραυλάκατοι, 25 κανονιοφόροι και περιπολικά κλπ.. Περίπου η μισή ναυτική δύναμη της Τουρκίας, δηλαδή.

Ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με δεδομένη αυτή την υπερσυγκέντρωση ισχύος μιλώντας στην στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας δήλωσε δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και την Γαλλία:

«Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι που είναι αδιέξοδοι. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες»
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε μάλιστα από τους φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των NAVTEX, μία νέα «πολιτική κυριαρχίας» που ασκείται πλέον στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Οργή και πάθος κατά των νέων απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού στην Σερβία – Εκατοντάδες τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί

evosmos

Εξελίξεις στον Έβρο: Νέος καταυλισμός αλλοδαπών και σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού ρουχισμού!

evosmos

Υπόθεση Άλεξ: Μυστήριο με τη νέα έρευνα εντοπισμού της σορού- Τα δυο ερωτήματα

evosmos

Leave a Comment