Πρόκειται για σκόνη αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην αγροδιατροφή.
Η εμφάνιση αλουμινίου στα τρόφιμα (στερεά και υγρά) είναι η αιτία όλων των νέων ασθενειών που εμφανίστηκαν μετά τον πόλεμο. (ινομυαλγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάιμερ, νόσος Crohn, καρκίνοι κλπ.. )
Αλουμίνιο με πολλές ιδιότητες, οι αγροδιατροφικές βιομηχανίες το χρησιμοποιούν ως πρόσθετα τροφίμων, υπό διαφορετικούς χημικούς τύπους: μέταλλο (E173), θειικά άλατα (E520 έως E523), φωσφορικά (E541) ή πυριτικά άλατα (E554-556-559).
Σε αυτές τις μορφές το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε πατισερί, μαγιά σε κέικ, λευκαντικό σε ψωμιά και αλεύρια, αντισυσσωματικό σε σκόνες αλάτι ή βρεφικού γάλακτος, χρωματισμός σε ζαχαροπλαστεία κτλ…
Κατά την επεξεργασία του νερού, προστίθενται κροκυδικοί παράγοντες με βάση τα άλατα αλουμινίου, ιδίως για την απομάκρυνση των μικροοργανισμών στο νερό και για να γίνει το νερό πιο καθαρό και καθαρό. Το αλουμίνιο στη συνέχεια συνδέεται με τα αιωρούμενα οργανικά σωματίδια και σχηματίζει νιφάδες που συσσωρεύονται και εναποθέτουν υπό την επίδραση της βαρύτητας
Το θειικό αλουμίνιο Al2(SO4)3 και το χλωριούχο αλουμινίου AlCl3 είναι τα πιο συνηθισμένα κροκυκλώματα επειδή είναι αποτελεσματικά, σχετικά φθηνά και αποκτώνται εύκολα.