Ανήκει στη γενιά των πολιτικών, που… παραφράζοντας τον Ελύτη «οξειδώθηκαν μες στη νοτιά του ΠΑΣΟΚ». Μετά από 15 συναπτά έτη παρουσίας της στο εθνικό κοινοβούλιο, απέτυχε να εκλεγεί τον Ιούλιο του 2019. Αν και ήρθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην περιφέρεια της, εν τούτοις η έδρα χάθηκε λόγω εκλογικού συστήματος.
Στην περίπτωσή της Εύης Χριστοφιλοπούλου ο δρόμος που τώρα σκοπεύει να ακολουθήσει την οδηγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής, καλαματιανής καπνοβιομηχανίας Καρέλια. Η οποία διαθέτει στιβαρά οικονομικά μεγέθη και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, που μεταφράζονται σε μια διαχρονικά υψηλή, καθαρή κερδοφορία.
Με σπουδές στη Νομική της Αθήνας, όπως επίσης και με μεταπτυχιακό – διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες του φημισμένου London School of Economics, η Εύη (Παρασκευή) Χριστοφιλοπούλου (Κάλερ) χρημάτισε στο παρελθόν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Επί Σημίτη, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας (την περίοδο 1997-2002), αρμόδια για τη διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα για την κατάρτιση την απασχόληση και την εκπαίδευση.
Επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας (με υπουργό την Άννα Διαμαντοπούλου) στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2011. Διατήρησε μάλιστα τη θέση Υφυπουργού μέχρι τον Μάιο του 2012, μετέχοντας στη μεταβατική Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.
Την περίοδο από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου (με τη σύμπραξη και της ΔΗΜΑΡ) διετέλεσε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. με Υπουργό τότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από τη γενική συνέλευση το «πράσινο φως»
Επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, από το καλοκαίρι του 2019 έως και σήμερα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου προτάθηκε σύμφωνα με την εισήγηση του Δ.Σ της Καρέλια, να αναλάβει θέση ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος καθώς κρίθηκε ότι εκπληρώνει τις προϋποθέσεις καταλληλόλητας.
Από τη στιγμή που ανέλαβε θέση στο 6μελές (από 5μελές που ήταν ως τώρα) Δ.Σ θα έχει ετήσια αμοιβή 150.000 ευρώ μικτά. Κάπου 10.700 ευρώ τον μήνα, με βάση τις παρεχόμενες 14 μισθοδοσίες της κάθε χρονιάς. Δηλαδή σχεδόν 40% από τη μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών στο εθνικό κοινοβούλιο…