Η Σαρακοστή ήταν παραδοσιακά συνώνυμο της λιτότητας.
Πλέον το οικογενειακό τραπέζι της πρώτης μέρας της νηστείας, τείνει να γίνει πιο ακριβό και από πολυτελή γεύματα σε ακριβά εστιατόρια καθώς οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας.
Οι τιμές στα προϊόντα «ζαλίζουν». Σύμφωνα με τα δεδομένα, στα σούπερ μάρκετ, τα εδέσματα του σαρακοστιανού γεύματος κοστίζουν μια μικρή περιουσία.
Συγκεκριμένα:
Χαλβάς: 6,75-15,40 ευρώ το κιλό
Ταραμοσαλάτα: 9,20-15,80 ευρώ το κιλό
Μελιτζανοσαλάτα: 6,20-13 ευρώ το κιλό
Γαρίδες (κατεψυγμένες): 8,35-17 ευρώ το κιλό
Καλαμάρι (κατεψυγμένο): 10 ευρώ το κιλό
Χταπόδι (κατεψυγμένο): 16,40 ευρώ το κιλό
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.