ΕΛΛΑΔΑ

Με μακριά μαλλιά, μούσια & εμφανώς καταβεβλημένος: Φωτογραφία ντοκουμέντο του πατέρα Αντώνιου από τα δικαστήρια

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης που αφορά την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου”, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον πατέρα Αντώνιο.

Καταβεβλημένος και με λιτή δήλωση, αποχώρησε από τα δικαστήρια ο πατέρας Αντώνιος

Φεύγοντας από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο ιδρυτής της ΜΚΟ, εμφανώς αλλαγμένος, επέλεξε να μην κάνει κάποια εκτενή δήλωση. Περιορίστηκε μόνο σε μια σύντομη απάντηση, αποφεύγοντας περαιτέρω σχολιασμό:“πολύ ωραία, δόξα τω Θεώ”, σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει.

Ακολουθεί το βίντεο με την εμφάνιση του στα δικαστήρια

 

 

Οι καταγγελίες εναντίον του και η υπόθεση που οδηγείται στην δικαιοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατο βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου”, με τις κατηγορίες για “κατάχρηση ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση”.

Η υπόθεση βασίζεται σε καταγγελίες δύο νεαρών: ενός 19χρονου, πρώην τρόφιμου της δομής, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Οι δύο νεαροί κατέθεσαν συγκεκριμένα περιστατικά στις εισαγγελικές Αρχές, τα οποία οδήγησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Νομικού, ο οποίος είχε προτείνει την παραπομπή του κληρικού σε δίκη, καθώς θεώρησε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχθεί η κατηγορία στο δικαστήριο.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις αφορούν τον 19χρονο για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, ενώ για τον 15χρονο τα περιστατικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2022, όταν ο ίδιος ήταν 13 ετών.

Ξέσπασε ο πατέρας Αντώνιος: «Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου & περιμένω το δικαστήριο για να φανεί η σκευωρία»

Την παραπομπή του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», Πάτερ Αντώνιου, σε δίκη αναφορικά με τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων ζήτησε ο εισαγγελέας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας εισηγήθηκε την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Κατά τον εισαγγελέα, έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με βάση τις καταγγελίες δύο ανηλίκων – φιλοξενουμένων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος σχολίασε μέσω της εκπομπής του Κώστα Τσουρού σχετικά με την εισήγηση του εισαγγελέα: «Υποστηρίζω και αποδεικνύω πως πρόκειται για μια μείζονα σκευωρία. Θα φανούν όλα στην πορεία και θα εκπλαγείτε. Θα κάνουμε υπόμνημα στο συμβούλιο αντικρούοντας την πρόταση. Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου και περιμένω το δικαστήριο για να φανεί η σκευωρία. Η πρεσβυτέρα και τα παιδιά μου είναι κοντά μου και είμαστε δεμένοι. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι αθώος».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΨΥΧΙΚΟ: «Ο ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΑΛΛΟΣ» – ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ – “ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ” Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ

evosmos

Ακόμα 1.000 παράνομοι μετανάστες αναχώρησαν από τα νησιά του Αν.Αιγαίου για μόνιμη εγκατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα

evosmos

Απίστευτο! Έκρυψαν τη μάνα τους στην εστία του Πανεπιστημίου για να τη σώσουν

evosmos

Leave a Comment