ΕΛΛΑΔΑ

Άγιον Όρος: Δεκάδες στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τροφική δηλητηρίαση

Έντεκα Ρουμάνοι προσκυνητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά την παραμονή τους στο Άγιον Όρος, αφού κατανάλωσαν μανιτάρια που είχαν συλλέξει από τη φύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Voria.gr, οι προσκυνητές είχαν διαμείνει στη Σκήτη της Αγίας Άννας και, νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους προς την κορυφή του Άθω με σκοπό να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τροφική Δηλητηρίαση Ρουμάνων Προσκυνητών στο Άγιον Όρος

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, εντόπισαν και κατανάλωσαν μανιτάρια, τα οποία πίστευαν ότι ήταν βρώσιμα. Ωστόσο, πολύ σύντομα άρχισαν να εμφανίζουν ενοχλήσεις, με ορισμένους να υποφέρουν από έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως, το γκρουπ των προσκυνητών αποφάσισε να επιστρέψει στη Δάφνη, όπου και δέχθηκαν πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Καρυών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάστηκε να τους χορηγηθεί ορός λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

Μετά την αρχική φροντίδα, οι προσκυνητές αναχώρησαν με θαλάσσιο ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πολυγύρου για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ιωάννινα: Eντοπίστηκαν 12 Γερμανοί ορειβάτες που αγνοούνταν

evosmos

«Ζεστά» 440 εκατ. ευρώ βάζει στο ταμείο ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού απ’ την πώληση της Play

evosmos

Το Oruc Reis, η φρεγάτα Λήμνος και οι απειλές του Ερντογάν

evosmos

Leave a Comment