Στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον συννεφιασμένο ουρανό ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς διέσχισαν τη Λεωφόρο Αμαλίας με βηματισμό αργό, τελετουργικό, σχεδόν ιερό.
Κάθε τους κίνηση, μετρημένη και απόλυτα συγχρονισμένη, έμοιαζε να κουβαλά το βάρος της ιστορίας, μία σιωπηλή υπόσχεση μνήμης, εγρήγορσης και τιμής προς εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία.
Οι λευκές φουστανέλες ανέμιζαν στον ρυθμό του βηματισμού τους, ενώ, τα τσαρούχια χτυπούσαν με σταθερότητα την άσφαλτο, δημιουργώντας έναν ήχο που διαπερνούσε το πλήθος, με τους παρευρισκόμενους να «ξεσπούν» σε χειροκροτήματα.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
