ΚΟΣΜΟΣ

Alert! ΝΒC: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο

Η γυναίκα είχε δεχθεί πυρά και είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση
Νεκρή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν μεγάλα αμερικανικα μέσα ενημέρωσης η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γυναίκα ήταν διαδηλώτρια ή εργαζόμενη στο Καπιτώλιο, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο από τη στιγμή που η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τους πυροβολισμούς:


Μεταφέρθηκε, μέσα στο αίμα, ύστερα από τον πυροβολισμό στο στήθος, στο νοσοκομείο. Ο σοβαρός τραυματισμός προκλήθηκε μέσα στις συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών.

Πληροφορίες μιλούν και για τραυματίες αστυνομικούς.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο Καπιτώλιο αποτελούν ευθεία προσβολή της Δημοκρατίας: έπεσαν δακτυγόνα, τράβηξαν όπλα, έσπασαν τζάμια.


Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως τη συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Μέσα ενημέρωσης από όλον τον κόσμο μεταδίδουν εικόνες χάους από το Καπιτώλιο καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ που πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπήκαν στο κτίριο.

w-1

Φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μεταδόσεις τηλεοπτικών δικτύων έδειχναν νωρίτερα άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας να προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών κρατώντας στα χέρια τα περιστροφά τους.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από το κάλεσμα Τραμπ προς τους υποστηρικτές για πορεία κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Ρεπουμπλικανός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να ακυρώσει το αποτέλεσμα της κάλπης και ο τελευταίος το αρνήθηκε επικαλούμενους το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια διαδηλωτές εισέβαλαν σε Καπιτώλιο και αίθουσα Γερουσίας, με τις σοκαριστικές εικόνες να οδηγούν τον Τραμπ να καλεί σε ειρήνη και τον Λευκό Οίκο να αποφασίζει επιστράτευση της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ.

Κορυφαία στελέχη Ρεπουμπλικανών, όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ, επέκριναν τη στάση του Τραμπ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τα νέα αστρονομικά ποσά που αμείβονται οι πιλότοι

evosmos

Είκοσι χρόνια κάθειρξη για 40χρονη πρώην δασκάλα που κακοποίησε σεξουαλικά ζευγάρι εφήβων

evosmos

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία; Αυτό είναι τo σχέδιο Πούτιν για να «παγώσει» την Ευρώπη

evosmos

Leave a Comment