ΕΛΛΑΔΑ

F-16 Viper: Έχουν παλαβώσει οι Τουρκαλάδες – Ανακοίνωσαν επίσημα πως θα συνεχίσουν να κάνουν παραβιάσεις στην Ελλάδα

Έξαλλοι είναι οι Τούρκοι σχετικά με τις απόφαση των ΗΠΑ να δώσει F-16 μόνο υπό προϋποθέσεις, νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Τουρκία είχε έρθει σε συμφωνία ώστε να αγοράσει αμερικανικά F-16, αφού ο Τζο Μπάιντεν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ εκεί όπου η γείτονας χώρα έδωσε το «ok» για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Η σχετική τροπολογία του Κρις Πάπας ωστόσο που πέρασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έβαλε «στοπ» στην πώληση, η οποία θα γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις και μία από αυτές είναι η απαγόρευση παραβίασης του εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου για τα F-16 Viper

Οι Τούρκοι έγιναν έξαλλοι με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου να συνεχίζει να είναι προκλητικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, δίνοντας το… σύνθημα για νέες παραβιάσεις.

Μιλώντας στο TRT Haber έκανε δηλώσεις για το πρόγραμμα προμηθειών F-16 της Τουρκίας. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτο το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει την υπό όρους παράδοση των F-16.

«Οι ΗΠΑ θέλουν αυτή τη στιγμή να δώσουν τα F-16 στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια τάση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στη Βουλή των Αντιπροσώπων να παρέχουν εξοπλισμός για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16. Βλέπουν ότι αυτό είναι σημαντικό εντός του ΝΑΤΟ. Από τη μια πλευρά, το πρόβλημα των F-35 συνεχίζεται λόγω των κυρώσεων της CAATSA. Τα εμπόδια για τα F-16 πρέπει να αφαιρεθούν και οι ΗΠΑ να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο ήταν εξαιρετικά θετικές. Τελικά, πάρθηκε απόφαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Φυσικά, δεν είναι δεσμευτική απόφαση τώρα. Απόφαση θα ληφθεί και στη Γερουσία. Δεν είναι δυνατόν να πούμε ναι σε μια μέθοδο που θα μας δέσει τα χέρια. Τελικά τι λέει εκεί; Ελληνικός εναέριος χώρος. Τι εννοείς ελληνικός εναέριος χώρος; Οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην πολιτική ισορροπίας», συνέχισε.

Τέλος, έριξε τα… βέλη του προς την Ελλάδα, λέγοντας πως: «Η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο μας πάνω από την ηπειρωτική μας χώρα. Οπότε, όταν δίνεις ένα προϊόν στην Ελλάδα, κάνεις προσφορά, «με την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζω τον εναέριο χώρο της Τουρκίας;».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Αιμορραγούν» οι οδηγοί: Αγοράζουν πλέον βενζίνη με… βερεσέ

evosmos

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ;

evosmos

Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε δέκα ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο

evosmos

Leave a Comment