ΚΟΣΜΟΣ

Kiyosaki: Το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι ξεκίνησε και θα πνίξει τα πάντα

Για την ισχυρή πιθανότητα ενός «οικονομικού τσουνάμι» που θα σαρώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο προειδοποίησε για άλλη μία φορά ο γνωστός συγγραφέας, γκουρού του personal finance και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki.
Όπως συνήθως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, ο Kiyosaki στις 12 Απριλίου συζήτησε για τα χρήματα, τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDCs), καθώς και το έργο CBDC «FedNow» της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τον George Gammon, τον παρουσιαστή του «The Rebel Capitalist Show», κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του «The Rich».
Συγκεκριμένα, οι δυο τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για το «γιγαντιαίο οικονομικό τσουνάμι» που έρχεται, για το οποίο ειδικότερα ο Kiyosaki είπε πως θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, επειδή θα είναι παγκόσμιο.
Και το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό.
Και η Κίνα έχει επίσης πρόβλημα».
«Η Silicon Valley Bank ήταν το πρώτο θύμα.
Και μετά προέκυψαν τα προβλήματα στην ελβετική Credit Suisse και την Deutsche Bank.
Το επόμενο θύμα είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
(…) Θα βιώσουμε ένα παγκόσμιο κραχ.
(…) Βίωσα πολλά τσουνάμι, όλα στη θάλασσα».

Εν τω μεταξύ, ο Gammon συμφώνησε και τόνισε ότι αυτό το τσουνάμι δεν μπορείτε ακόμη να το δείτε, είναι ακόμη στη… θάλασσα…
Στον οικονομικό τομέα, όμως, υπάρχει σύστημα / δείκτης προειδοποίησης, είναι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, που είναι σαφώς υψηλότερη από την απόδοση 10ετούς.
Το οικονομικό τσουνάμι που περιμένουμε φτάνει τα 100 πόδια.
Σύμφωνα με τα λόγια του Kiyosaki, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για ολόκληρο το νομισματικό σύστημα, καθώς «μια ρωγμή στα θεμέλια δείχνει τώρα πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό το σύστημα, ολόκληρο αυτό το νομισματικό σύστημα που απλώς δημιουργεί χρήματα από το τίποτα».
Big Brother και CBDC

Όσον αφορά το ανακοινωθέν FedNow CBDC, το οποίο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Robert F. Kennedy Jr. προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «οικονομική δουλεία και πολιτική τυραννία», ο Kiyosaki εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα σημάνει για την ιδιωτική ζωή:
«Η μεγάλη ανησυχία με το FedNow CBDC είναι ότι θα χάσουμε το απόρρητο, ότι θα μας παρακολουθούν, θα παρακολουθούν κάθε κίνηση, γιατί θα γνωρίζουν που ξοδεύουμε χρήματά μας, σε τι τα ξοδεύουμε, σε ποιον τα δίνουμε, τα πάντα.
Αυτό είχε προβλέψει το 1984 και o George Orwell.
Ο Big Brother θα σας παρακολουθεί μέσω των χρημάτων μας και αυτό είναι το πρόβλημα με το CBDC ή το νόμισμα της Fed».
Συγκεκριμένα ο Kiyosaki είχε προειδοποιήσει για το εκτελεστικό διάταγμα «Διασφάλιση Υπεύθυνης Ανάπτυξης Ψηφιακών Πόρων» του προέδρου Joe Biden για την κρυπτογράφηση, παρομοιάζοντάς το με το ολοκληρωτικό και δυστοπικό όραμα του George Orwell για το μέλλον, που περιγράφεται στο μυθιστόρημα «1984».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Εγκεφαλικό» στις δυτικές αγορές ενέργειας από το διάγγελμα Β.Πούτιν: Εκτινάχθηκε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

evosmos

Ινδία: Η νύφη το ‘σκασε μετά τις… μπαλωθιές στον γάμο για να γλιτώσει τη σύλληψη

evosmos

NASA: Έλαβε τέλος η αποστολή του ελικοπτέρου Ingenuity στον πλανήτη Άρη

evosmos

Leave a Comment