ΚΟΣΜΟΣ

Mεταφράστηκε έπειτα από 22 χρόνια η μυστηριώδης γλώσσα του Super Mario Sunshine

Θυμάστε την μυστηριώδη στροβιλώδη γλώσσα που ήταν διάσπαρτη στο νησί Delfino του Super Mario Sunshine για το Nintendo GameCube; Πιθανώς όχι. Και λογικό, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε το μακρινό 2002, δηλαδή πριν από 22 χρόνια. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον YouTuber «2CPhoenix» να αφιερώσει πολλές ώρες και να μεταφράσει αυτήν την περίεργη γλώσσα.

Η «δελφική» γλώσσα (Dolphic), όπως την ονόμασε ο 2CPhoenix, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε όλο το Isle Delfino. Μπορεί να βρεθεί μόνο σε τρία επίπεδα του Super Mario Sunshine, τα οποία είναι συχνά ανατιναγμένα και η γραφή είναι δυσανάγνωστη ή καλυμμένη από κάποιο άλλο αντικείμενο.

Ο 2CPhoenix έφτιαξε ένα κώδικα (κρυπτογράφημα). Έχοντας καθιερώσει μια “δελφική” λέξη, διασταυρώνοντάς την με τον χάρτη του Pinna Park από το εγχειρίδιο του παιχνιδιού, ξεκίνησε η αναζήτηση για την εύρεση των υπόλοιπων γραμμάτων του αλφαβήτου.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη «οδύσσεια» του YouTuber. Από το ταπεινό ξεκίνημα των μεταφράσεων πέντε γραμμάτων μέχρι την αποκωδικοποίηση ολόκληρου του αλφαβήτου, ο 2CPhoenix αποκρυπτογραφεί σχεδόν κάθε μήνυμα με «δελφική» γλώσσα στο παιχνίδι.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μία-μία οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες «κάνουν πίσω» για την ηλεκτροκίνηση – «Όπισθεν» και από την Mercedes-Benz

evosmos

Αλβανία: Μάνα και κόρη «θυσιάστηκαν» για την αιώνια ζωή

evosmos

Το μυστικό που κρύβει η Μόνα Λίζα – Αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

evosmos

Leave a Comment