ΕΛΛΑΔΑ

Qatargate: Άνοιξαν οι πρώτοι τραπεζικοί λογαριασμοί των «Ιταλών» – Βρέθηκαν ήδη μεγάλα ποσά και καταθέσεις

Αν το Fight Untundity του Παντσέρι ήταν το μέσο με το οποίο θα δωροδοκούσαν εκείνους που θα μπορούσαν να «ομορφύνουν» την εικόνα του Μαρόκου και του Κατάρ με τα λόγια τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν μέσω αυτού τα χρήματα πήγαιναν κυρίως σε Ιταλούς, βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς, τότε είναι η Ιταλία ο τόπος που πρέπει να αναζητηθούν και ενδεχομένως να βρεθούν τα χρήματα.

Ο πρώτος στόχος των ερευνών του βοηθού εισαγγελέα του Μιλάνο Φάμπιο ντε Πασκουάλε, είναι ακριβώς αυτός. Προς το παρόν, ο δικαστής που ηγείται της ομάδας «διεθνών υποθέσεων» κινείται παρέχοντας δικαστική βοήθεια σε συναδέλφους του στις Βρυξέλλες που ζήτησαν να ακούσουν μάρτυρες, να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να επαληθεύσουν εάν υπάρχουν άτομα που συνδέονται με τον Αντόνιο Παντσέρι και μπορεί να έλαβαν χρήματα από την ΜΚΟ που, η οποία επίσημα παλεύει για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φαίνεται, ωστόσο, να εργάζεται αντί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την προστασία των συμφερόντων του Ραμπάτ και της Ντόχα, σύμφωνα με τις επίσημες κατηγορίες για τις οποίες γνωρίζουμε. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη βγει. Και δεν αποκλείεται η εισαγγελία του Μιλάνου να ανοίξει τον δικό της ανεξάρτητο φάκελο.

Πηγές έρευνας από το Μιλάνο κάνουν λόγο για «σημαντικά» κεφάλαια που κατατέθηκαν στους πρώτους τρεχούμενους λογαριασμούς που εξετάστηκαν. Το Κατάρ δεν χρειαζόταν να δει την εικόνα του να αμαυρώνεται από τη συζήτηση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επικράτειά του, ειδικά εκείνων των εκατοντάδων νεκρών εργαζομένων στα ατυχήματα κατά την κατασκευή των έργων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η υπερβολική προσοχή θα σήμαινε τον κίνδυνο μποϊκοτάζ, αποστασίας αθλητών ή ακόμα και ολόκληρων εθνικών ομάδων ή, όπως συνέβη, διαδηλώσεων από ορισμένους παίκτες.

Οι στόχοι του Μαρόκου

Γεγονός είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο φτάνει στο τέλος του και τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν πνιγεί από τις κραυγές των φιλάθλων. Τον ίδιο δρόμο για τη βελτίωση της εικόνας του ακολουθεί εδώ και χρόνια το Μαρόκο. Σε δύο θέματα: στη μεταχείριση των φτωχών μεταναστών που περνούν από την επικράτειά του για να φτάσουν στην Ευρώπη και στα προβλήματα με τις ομάδες υπέρ της ανεξαρτησίας στα σύνορα με την Αλγερία που συνδέονται με τους στόχους του Ραμπάτ να επεκτείνει το έδαφός του προς τα ανατολικά της Σαχάρα.

Η δράση του Παντσέρι, λοιπόν, θα έπρεπε να είχε στόχο τη δημιουργία πρόσφορου εδάφους για τις συζητήσεις αυτές, ανάμεσα στους βουλευτές με τους οποίους σύχναζε τα δέκα χρόνια που ήταν και ο ίδιος ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος μέσω του πυκνού δικτύου των συνεργατών του. Μεταξύ των οποίων και ο Φραντσέσκ Τζόρτζι, ο 35χρονος εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας που πήρε μαζί του ο Παντσέρι ως συνεργάτη του στις Βρυξέλλες, εξασφαλίζοντάς του τον σημαντικό μισθό που χορηγείται σε αυτά τα στελέχη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όταν ο Παντσέρι δεν επανεξελέγη το 2019, ο Τζόρτζι συνέχισε την ίδια δουλειά με την Εύα Καϊλή, η οποία αργότερα έγινε και σύντροφός του. Ζηλευτοί ως το πιο όμορφο ζευγάρι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δυο τους βρίσκονται τώρα στη φυλακή με τον Παντσέρι στην έρευνα που τους θέλει να κατηγορούνται για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: πρόκειται για εγκλήματα που διαπράττονται συνήθως με μεταφορά αγαθών και χρημάτων. 600 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι, άλλες 750 χιλιάδες στο όμορφο σπίτι στις Βρυξέλλες όπου έμεναν ο Καϊλή και ο Τζόρτζι, μέχρι τη σύλληψή τους και τα οποία ο τελευταίος, για να σώσει τη σύντροφό του, ομολόγησε ότι είναι δικά του. Αλλά οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τα λάφυρα δεν περιορίζονται σε αυτό το βουνό από χαρτονομίσματα. Τα παρακλάδια των χρημάτων, εκτός από αυτά που κατασχέθηκαν, θα μπορούσαν να αφήσουν το Βέλγιο για να προσγειωθούν στην Ιταλία. Όχι μόνο για τους Παντσέρι και Τζόρτζι, αλλά και για άλλους (τα γραφεία 19 συνεργατών βουλευτών κατασχέθηκαν και σφραγίστηκαν στις Βρυξέλλες, πολλοί εκ των οποίων είναι Ιταλοί).

Ενώ οι συλλήψεις γίνονταν στις Βρυξέλλες, η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι συνελήφθησαν στο Calusco d’Adda στις 9 Δεκεμβρίου και βρίσκονται τώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της ακροαματικής διαδικασίας στην οποία αύριο το Εφετείο της Μπρέσια θα αποφασίσει εάν θα τις παραδώσει στο βελγικό δικαστικό σώμα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φοράς φουσκωτό μπουφάν στο αυτοκίνητο; Πάρε το πρόστιμο! Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

evosmos

Έρχονται χιόνια- Δείτε που

evosmos

Καθαρά Δευτέρα: Πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα και ασφαλή θαλασσινά της Σαρακοστής

evosmos

Leave a Comment