ΚΟΣΜΟΣ

Silicon Valley Bank: Τρέχουν να σώσουν τις startups από «εξαφάνιση» – Φόβοι μην σκάσει η «φούσκα» και στη Βρετανία

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, καθώς οι επιπτώσεις της πτώχευσης του τραπεζικού κολοσσού έχουν αρχίσει σταδιακά να φαίνονται και η αντιμετώπισή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Η κατάρρευση της SVB δεν θα επηρεάσει μόνο το χρηματοπιστωτικό τοπίο, με τις συνέπειες του «κραχ» να παίρνουν τη μορφή ντόμινο. Ήδη στελέχη του τεχνολογικού τομά, εξέχοντες επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών και ιδρυτές, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, αγωνίζονται καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να κρατήσουν ζωντανές εταιρείες που εμπλέκονται με την τράπεζα.

Η δραματική αποτυχία της τράπεζας, η οποία επικεντρώνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, ήταν η μεγαλύτερη από την οικονομική κρίση του 2008. Αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές, κατέστρεψε τις τραπεζικές μετοχές και άφησε τους επιχειρηματίες της τεχνολογίας στην Καλιφόρνια να ανησυχούν για το πώς θα ολοκληρώσουν τις μισθοδοσίες.

Με στόχο να αποφευχθεί αυτό που ο Γκάρι Ταν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της startup accelerator Y Combinator, αποκάλεσε ένα πιθανό «γεγονός σε επίπεδο εξαφάνισης» στον τομέα της τεχνολογίας, τα στελέχη του κλάδου κινήθηκαν γρήγορα για να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΗΠΑ: 13χρονος πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα μέσα σε λεωφορείο επειδή τον εμπόδιζε το πόδι του

evosmos

Παραλήρημα Ρ.Τ.Ερντογάν για σύνοδο της Κορσικής: «Δεν μπορείτε να μας “φάτε” είμαστε πολύ μεγάλοι» (βίντεο)

evosmos

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής – «Μας χαμογέλασε η τύχη»

evosmos

Leave a Comment