ΕΛΛΑΔΑ

To βίντεο με τον μηχανικό που σκοτώθηκε στα μεταλλεία προκαλεί ανατριχίλα – Παντρεύτηκε και βάπτισε το μωρό του πριν 2 μήνες

«Είμαστε πάντα με το φόβο» έλεγε ο άτυχος Κώστας ο οποίος μιλούσε σε ντοκιμαντέρ για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος
Θρήνος έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Λαμίας μετά την είδηση ότι ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης έχασε τη ζωή του, ενώ εργαζόταν στα μεταλλεία εξόρυξης βωξίτη της Φωκίδας.

Ο μεταλλειολόγος – μηχανικός βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας βράχος έπεσε πάνω στο όχημα που οδηγούσε μέσα στην στοά 617 και τον καταπλάκωσε. Μετά από αρκετή ώρα, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν χωρίς τις αισθήσεις του. Για τον νεαρό πατέρα που άφησε πίσω του ένα αγγελούδι ενός έτους ήταν ήδη αργά.

Ο Κωνσταντίνος Αργύρης εργαζόταν εδώ και αρκετά χρόνια στα μεταλλεία της Ιmerys. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια μίλησε σε ντοκιμαντέρ για την επικινδυνότητα της δουλειάς εκείνων που εργάζονται στα μεταλλεία.

«Υπάρχει επικινδυνότητα. Μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη. Δεν έχουμε το φως του ήλιου, όπως είναι οι κανονικές δουλειές. Είμαστε πάντα με το φόβο ή με τον έλεγχο της πτώσης της οροφής ή του πετρώματος που είναι από πάνω μας. Και πάντα χειριζόμαστε εκρηκτικά» δήλωνε τότε στην Λένα Παρασκευά για το ντοκιμαντέρ του STAR κεντρικής Ελλάδας ΑΒΑΤΟ.

Ο 39χρονος μηχανικός τον περασμένο Αύγουστο παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Βάσια, την οποία γνώρισε στα μεταλλεία, όπου εργαζόταν και εκείνη. Μαζί με τον γάμος τους, βάπτισαν και την κορούλα της που ήρθε στον κόσμο πριν από μερικούς μήνες. Το ζευγάρι ζούσε τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής του και κανένας δεν φανταζόταν ότι η ευτυχία τους θα κοπεί με τόσο ξαφνικό και βάναυσο τρόπο. Ο άτυχος Κώστας δεν πρόλαβε να χαρεί ούτε το παιδί του αλλά ούτε και την αγαπημένη του. Τα όνειρά του χάθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στην σκοτεινή στοά των μεταλλείων.

ην αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία» αναφέρει η ανακοίνωση. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή νεαρός 21 ετών στην Πάτρα

evosmos

Υπόθεση φρίκης στο Βύρωνα: Παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη γάτα ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ – «Ήταν μία άτυχη στιγμή»

evosmos

Η Άστεγη Μαρία των Βαλκανίων και η απάνθρωπη Αθήνα

evosmos

Leave a Comment