ΚΟΣΜΟΣ

Yeni Safak: «Σε Ρόδο-Καστελόριζο πηγαίνει το Oruc Reis – Παράταση NAVTEX μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου»

H Άγκυρα διατηρεί το πολεμικό κλίμα γνωρίζοντας έτσι ότι ασκεί διαρκώς πίεση προς την Ελλάδα αλλά και προς την ίδια την ΕΕ και το ΝΑΤΟ όχι για την αποφυγή τυχόν κυρώσεων από τις Βρυξέλλες όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί στην Αθήαν, αλλά για να αναγκαστούν όλοι στο τέλος να δεχτούν τις δικές της απαιτήσεις.

Έτσι σε αυτά τα πλαίσια παρατείνει την παράνομη NAVTEX με την οποία πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ επιδιώκει να φτάσει το Oruc Reis στα χωρικά ύδατα Ρόδου-Καστελόριζου.

Η Άγκυρα εκβιάζει ότι θα βάλει «φωτιά» στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα προκαλέσει κρίση στα νότια σύνορα της ΕΕ αν δεν πάρει ανταλλάγματα και δεν αποσπάσει μέρος της ελληνικής περιουσίας.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και σε πολεμικές ενέργειες διότι γνωρίζει πως αν υποχωρήσει τώρα μετά από όλες αυτές τις προκλήσεις, θα έρθει το πολιτικό του τέλος και όχι μόνο.

Δεν μπορεί να κάνει πίσω πια και τα παίζει όλα για όλα γιατί αν δεν το κάνει θα φανεί ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει στην τουρκική κοινωνία.

Μετά τις παράνομες NAVTEX που εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες, η Άγκυρα επανήλθε χθες με μία προκλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η οποία συνοδευόταν και από σχετικό βίντεο.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφερόταν στις ενέργειες του τουρκικού Ναυτικού και τα τουρκικά πλοία τα οποία συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις. Απειλεί μάλιστα την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ότι το τουρκικό Ναυτικό θα συνεχίσει το καθήκον του και δεν θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή.

«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανήρτησε επίσης βίντεο από την παράνομη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιούν τουρκικές δυνάμεις με τις δυνάμεις κατοχής του ψευδοκράτους. Η άσκηση όπως αναφέρεται θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Σεπτεμβίου.

Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ήρθε λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου στο Γκιόζτεπε, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «θα καταλάβουν ότι η Τουρκία έχει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους ανήθικους χάρτες και τα έγγραφα που της επέβαλαν».

«Ή θα καταλάβουν με την πολιτική και διπλωματική γλώσσα ή με την πικρή εμπειρία που θα έχουν στο πεδίο της μάχης. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και κάθε αποτέλεσμα. Εμείς δηλώνουμε σε κάθε πλατφόρμα, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε μήνυμα, ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε διαμοιρασμό υπό τον όρο να είναι δίκαιος», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στα όρια των χωρικών υδάτων Ρόδου και Καστελόριζου θα κατευθυνθεί το Oruc Reis, αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς ο διευθυντής Ιμπραχίμ Καραγκιούλ της είναι στενός φίλος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Προαναγγέλλει τις κινήσεις του Oruc Reis, ενώ αναφέρει ότι η τουρκική Navtex αναμένεται παραταθεί τουλάχιστον μέρχι τις 25 Σεπτεμβρίου και το ερευνητικό σκάφος να συνεχίζει το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο. «Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή», αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak, το οποίο προσθέτει: Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ κατέστρεψαν πέντε πυραύλους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη

evosmos

ΗΠΑ: Η απίστευτη στιγμή που το κύμα παρασέρνει ζευγάρι την ώρα που έβγαζε γαμήλιες φωτογραφίες – Δείτε βίντεο

evosmos

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Γιατί ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ ξανά στη Σελήνη από το 1972;

evosmos

Leave a Comment