ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να τυλίγουμε τα τυριά με μεμβράνη τροφίμων

Τα τυριά είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που αγοράζετε σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνονται. Για αυτό και πρέπει να συντηρείται σωστά. Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του.

Πολλοί από εμάς για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, αντί να το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.

Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά.
Μόνο πέρσι διαπιστώθηκαν 214 δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πώς να κοιμηθείτε για να μην σας πονάει η μέση σας

evosmos

Κορωνοϊός: Ενδονοσοκομειακές εστίες, γάμοι και πάρτι δημιουργούν ντόμινο μολύνσεων

evosmos

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση «πολέμου» τα νοσοκομεία – 1.004 ασθενείς έχουν καταλήξει τον Νοέμβριο!

evosmos

Leave a Comment