ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί στάζει νερό το Κλιματιστικό: Πριν Καλέσετε Τεχνικό, Ελέγξτε Αυτά τα Πράγματα

Ένα κλιματιστικό με διαρροή όχι μόνο επηρεάζει την ικανότητα ψύξης του, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υγρασία στο σπίτι. Αν σας συμβεί αυτό, μην καλέσετε αμέσως έναν τεχνικό και σπαταλήσετε χρήματα. Ελέγξτε αυτά τα μέρη στο κλιματιστικό και μπορείτε να το επιδιορθώσετε εύκολα αμέσως.
Υπάρχουν αρκετοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό του σπιτιού σας έχει διαρροή νερού.

Η εσωτερική μονάδα είναι σκονισμένη
Εάν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια, η εσωτερική μονάδα θα καλυφθεί με σκόνη, φράζοντας την αποστράγγιση. Εκείνη τη στιγμή, το νερό θα ρέει έξω αντί να ρέει μέσα.
Η εγκατάσταση είναι λάθος
Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, εάν η θέση της εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας και της αποχέτευσης δεν είναι σωστή, το κλιματιστικό θα διαρρέει νερό στο σπίτι. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση του σωλήνα αποχέτευσης υψηλότερα από την επιφάνεια του μηχανήματος.

Η λεκάνη αποστράγγισης έχει προβλήματα
Μέσα στο κλιματιστικό υπάρχει μια μικρή λεκάνη αποστράγγισης που βοηθάει στο να κατευθύνεται το νερό στο σωλήνα αποχέτευσης προς τα έξω. Εάν η λεκάνη αποστράγγισης είναι βουλωμένη ή ραγισμένη, το νερό θα μείνει στάσιμο, προκαλώντας διαρροή.
Το κλιματιστικό είναι χαλασμένο
Κατά την εγκατάσταση και τη συντήρηση το κλιματιστικό μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει το πλαστικό πλαίσιο και το πλαίσιο μέσα. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, διευκολύνοντας τη διαρροή νερού μέσα από ρωγμές.
Το κλιματιστικό δεν έχει αέριο
Η έλλειψη αερίου στο κλιματιστικό θα οδηγήσει σε πάγωμα στο εσωτερικό του συμπυκνωτή. Αυτό μπορεί να κάνει τον αέρα να κρυώσει το δωμάτιο και να προκαλέσει διαρροή νερού λόγω συμπύκνωσης.
Πώς να επιδιορθώσετε ένα κλιματιστικό που παρουσιάζει διαρροή νερού
Καθαρίζετε τακτικά το κλιματιστικό
Ο καθαρισμός βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης. Αφαιρέστε το φίλτρο σκόνης και καθαρίστε το καλά. Θα πρέπει να ελέγξετε ολόκληρη την εξωτερική μονάδα για να δείτε εάν υπάρχουν εμπόδια. Εάν ναι, αφαιρέστε τα γιατί μπορεί να είναι η αιτία της διαρροής νερού από το κλιματιστικό.

Ελέγξτε τη λεκάνη αποστράγγισης
Ελέγξτε εάν η λεκάνη αποστράγγισης είναι ραγισμένη ή κατεστραμμένη. Αντικαταστήστε την με καινούργια εάν χρειάζεται, για να επιτρέψετε τη ροή του νερού αντί να υπερχειλίσει μέσα στο μηχάνημα.
Ελέγξτε το σωλήνα αποχέτευσης
Χρησιμοποιήστε μια αντλία πίεσης για να τον φυσήξετε δυνατά για να καθαρίσετε τη βρωμιά.

Εάν τα παραπάνω μέτρα δεν λύσουν το πρόβλημα της διαρροής νερού στο κλιματιστικό, επικοινωνήσετε με έναν τεχνικό για να βρείτε την αιτία και να κάνατε επαγγελματικό καθαρισμό.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Παίκτης στον «Εκατομμυριούχο» έγραψε ιστορία – Απάντησε σωστά και έφθασε στα 100.000 ευρώ

evosmos

Η κακή συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση διπλώματος για 60 ημέρες

evosmos

Διπλή ψαριά για 28χρονο Κρητικό: Έπιασε Λίτσα 16,5 κιλά

evosmos

Leave a Comment