ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό το ήξερες; – Να γιατί δεν πρέπει να έχεις ένα μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο

Μπορεί το νερό να είναι ο καλύτερος σύμμαχος ειδικά τις ημέρες που έχει καύσωνα, ωστόσο μπορεί να γίνει εχθρός, όταν αφήνουμε στο παρμπρίζ ή στη θέση του συνοδηγού ένα μπουκαλάκι.

Συγκεκριμένα το μπουκάλι λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός που μπορεί να συγκεντρώσει τις ακτίνες του ήλιου με αποτέλεσμα να δημιουργεί σπίθα.

Αυτή η συσκευή μετατρέπει το κουραστικό σιδέρωμα των ρούχων σε μια γρήγορη και ευχάριστη δραστηριότητα.TOBI
Η σπίθα θα εξελιχθεί σε πυρκαγιά και δεν χρειάζεται να του πούμε τι συμβαίνει στη συνέχεια.

Εκτός από τις ακτίνες του ήλιου και τον φόβο της πυρκαγιάς, υπάρχει ακόμη ένας λόγος.

Όταν αφήνουμε το μπουκάλι στη θέση του συνοδηγού, έχουμε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα και αναγκαζόμαστε να φρενάρουμε ξαφνικά και απότομα, τότε μπορεί το αθώο μπουκάλι να μετατραπεί σ’ ένα επικίνδυνο αντικείμενο την ώρα της οδήγησης.

Επί παραδείγματι, όταν φρενάρουμε με 60 χλμ./ώρα, ένα μπουκάλι ενός λίτρου θα μας χτυπήσει με δύναμη ισοδύναμη με 60 κιλά.

Για αυτό και πρέπει να το μεταφέρουμε στην θήκη των πάνελ των θυρών, το ντουλαπάκι του συνοδηγού ή σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μπουκάλι νερού που υποβάλλεται σε υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την αναπαραγωγή για βακτηρίδια, ειδικά αν έχουμε ήδη πιει από αυτό.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό – Το 80% δεν έχει καταβληθεί

evosmos

Χαμός με το επεισοδιακό διαζύγιο του Μάρκο Σεφερλή – Οι τράπεζες πήραν τη βίλα ύψους 1.2 εκατ. ευρώ!

evosmos

“ΑΓΟΡΑΡΕ, ΧΕΛΙ”!! Πέθανε από κορονοϊό η ηθοποίος Φρύνη Αρβανίτη

evosmos

Leave a Comment