ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο ο Γιώργος Ξυλούρης μετά την άρνηση κατάθεσης στη Βουλή

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι «Φραπές», αντιμετωπίζει πλέον κατηγορία για το αδίκημα της απείθειας στο πλαίσιο της υπόθεσης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για πλημμέλημα, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που αφορούσε την άρνησή του να δώσει κατάθεση ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επικαλέστηκε το δικαίωμα στη σιωπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ξυλούρης είχε επικαλεστεί εγγράφως το δικαίωμά του να μην καταθέσει, υποβάλλοντας σχετικό υπόμνημα.

Η συγκεκριμένη στάση του οδήγησε την εξεταστική επιτροπή να παραπέμψει το θέμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο κατηγορούμενος είχε υποχρέωση να παρουσιαστεί ενώπιον των βουλευτών και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους ή εάν δικαιούνταν να ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής.

Η δικάσιμος για τον κατηγορούμενο έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μύκονος: Συνελήφθησαν αστυνομικοί που φύλαγαν βίλα Γερμανού για «έξτρα» εισόδημα

evosmos

Ρούτσι: «Κατέθεσα μήνυση κατά του Καπερνάρου – Μας ειρωνεύονται και μας κοροϊδεύουν στο δικαστήριο»

evosmos

3000 τη μέρα: Η ευφυής πατέντα του άχαστου παίκτη που μετέτρεψε τα φρουτάκια σε ΑΤΜ

evosmos

Leave a Comment