ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Βομβιστική επίθεση κατά του γενικού εισαγγελέα – Είχε δεχθεί απειλές

Τυχερός στάθηκε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Ιβάν Γκέρσεφ, που γλίτωσε από μεγάλη έκρηξη κοντά στο αυτοκίνητό του, που σύμφωνα με τις Αρχές ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον του.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει μια βόμβα σε στροφή δρόμου, κοντά στο χωριό Κοβατσέβτσι, όπου τα οχήματα ήταν υποχρεωμένα να κόψουν ταχύτητα – σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Βουλγαρίας,Μπόρισλαβ Σαράφοφ – και πυροδότησαν γύρω στις 11:30 τοπική ώρα της Δευτέρας τον εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου του εισαγγελέα σε μια «επαγγελματικά προετοιμασμένη απόπειρα δολοφονίας».

«Η βόμβα περιείχε εκρηκτικά ισοδύναμα με τρία κιλά ΤΝΤ και από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου τριών μέτρων και βάθους 30-40 εκατοστών. Προφανώς στόχος [των δραστών] ήταν να σκοτώσουν», αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας είχε δεχθεί απειλές

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε τη βομβιστική επίθεση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Γκέρσεφ είχε προηγουμένως ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι δεχόταν απειλές. Ο Γενικός Εισαγγελέας .υπήρξε στόχος μεγάλων διαδηλώσεων το 2020 μαζί με τον τότε πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τον εισαγγελέα ότι απέτυχε να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης μια διεφθαρμένη μαφιόζικη ελίτ, που είχε παρεισφρήσει στις δομές εξουσίας της χώρας, όπως υποστήριζαν.

Ουδεμία οργάνωσε ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή απόπειρα κατά του εισαγγελέα. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα, ενώ η εγκληματολογική υπηρεσία μελετά τα απομεινάρια του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σε άθλια κατάσταση η Αθηνά Ωνάση: Δείτε το σπίτι, όπου ζει απομονωμένη!

evosmos

«Κανόνι» πασίγνωστης εταιρείας – Χιλιάδες άνεργοι

evosmos

Η «επιστροφή» της Ελλάδας στην Λιβύη, η νέα ευκαιρία για οριοθέτηση ΑΟΖ και οι έρευνες της Exxon Mobil

evosmos

Leave a Comment