ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λουκέτο σε πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία: «Σεισμός» στην αγορά – Δείτε ποια είναι και τι συνέβη

Η γνωστή αλυσίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με 5 πλειστηριασμούς λόγω χρεών. «Βουίζει» η αγορά για το «κανόνι».

«Plaisir». Ενα brand που για όσους διαμένουν ή επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη αποτελεί «συστατικό στοιχείο» της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μια επιχείρηση που εδώ και τέσσερις δεκαετίες γράφει τη δική της «γλυκιά» ιστορία στη συμπρωτεύουσα και συγκαταλέγεται σε αυτές που, μεταξύ άλλων, δεν σου επιτρέπουν να… αντισταθείς όταν περπατάς στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εκεί, στο πιο κεντρικό σημείο, στο ισόγειο του εμβληματικού ακινήτου όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο «Electra Palace», λειτουργεί αυτό που θα ονομάζαμε flagship store.

Το κατάστημα «Plaisir» που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές κυρίως στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της Θεσσαλονίκης, η οποία άλλωστε χαρακτηρίζεται δικαίως και «πόλη του γλυκού».

Οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς το γνωρίζουν και από τα άλλα καταστήματα που λειτουργούν σε όλες τις πολυπληθείς συνοικίες, από την Τούμπα και του Χαριλάου μέχρι την Καλαμαριά.

Υπεύθυνος γι’ αυτή τη «ζαχαρένια» διαδρομή είναι ο Αρης Παπαοικονόμου, ένας επιχειρηματίας ταυτισμένος με την πόλη, διορατικός, καινοτόμος και «εμμονικός» με την ποιότητα των προϊόντων της αλυσίδας του, όπως τον περιγράφουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν.

Ισως γι’ αυτό και η εταιρεία του έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα εθνικά σύνορα, κάνοντας εξαγωγές σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που φημίζονται για τις σοκολάτες τους, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, με τα γευστικά της εδέσματα να ταξιδεύουν ακόμη από τη Γερμανία και την Ισπανία μέχρι την Αμερική.

Με καταγωγή από τον Κολινδρό Πιερίας, ο κ. Παπαοικονόμου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικογένειά του δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο τυροκομικών.

Εκείνον, όμως, από νωρίς τον είχε κερδίσει η ζαχαροπλαστική. Ετσι, σε μικρή ηλικία, μετά το Δημοτικό, μαθήτευσε στο εργαστήριο του εμβληματικού καφέ-ζαχαροπλαστείου «Αχίλλειον», ενός από τα πιο γνωστά στέκια στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης.

Εκεί έμαθε αρκετά μυστικά της τέχνης, αλλά ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση μέχρι την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Παράλληλα, έκανε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό διευρύνοντας τους ορίζοντες και τις γνώσεις του. Γρήγορα θέλησε να ανοίξει τα δικά του φτερά.

Αυτό το πρώτο βήμα έγινε το 1976 με το καφέ «Ανθέων», ένα κατάστημα πρωτοποριακό για την εποχή, καθώς συνδύαζε τον καφέ, το γλυκό και το φαγητό, κάτι που το κατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα meeting point για τους Θεσσαλονικείς.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έχει καταντήσει αηδία με τους… πεινασμένους! Αφγανός παρενόχλησε μέσα σε λεωφορείο 29χρονη

evosmos

«Ντρέπομαι που είσαι πατέρας μου» – Ξεσπά η κόρη του τζουντόκα που σκότωσε στο ξύλο την Όλγα

evosmos

ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 16η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ – ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΕΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ

evosmos

Leave a Comment