ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε επιτέλους το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων ή εναλλακτικά το Τρίγωνο του Διαβόλου είναι μια περιοχή ανάμεσα στη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Βερμούδες, η οποία έγινε γνωστή από το μύθο ότι «ρουφούσε» αεροπλάνα και πλοία όλα αυτά τα χρόνια. Η περιοχή καλύπτει 700.000 χιλιόμετρα ωκεανού (270.000 τετραγωνικά μίλια) και είναι ένα πολυσύχναστο τμήμα θάλασσας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν την ύπαρξη υπερφυσικής δύναμης ή εξωγήινων εισβολέων, οι οποίοι αιχμαλωτίζουν ανθρώπους για τις πειραματικές τους μελέτες.

Πίσω στο 2017, ο Karl Kruszelnicki, ένας Αυστραλός επιστήμονας κατέρριψε τον μύθο σχετικά με τον υψηλό αριθμό εξαφανίσεων αναφέροντας το πιο κοινό και «απλό» επιστημονικό γεγονός. Σύμφωνα με τον Kruszelnicki, τα άλυτα μυστήρια του Τριγώνου των Βερμούδων είναι πιθανό να οφείλονται σε «ανθρώπινο λάθος και κακές καιρικές συνθήκες» λόγω της εγγύτητάς του στον ισημερινό. «Είναι κοντά στον Ισημερινό, κοντά σε ένα πλούσιο μέρος του κόσμου – την Αμερική – επομένως υπάρχει αρκετή κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε την ομοιότητα μεταξύ του αριθμού των εξαφανίσεων στο Τρίγωνο των Βερμούδων και οποιονδήποτε άλλων μερών της περιοχής στον κόσμο. Ο Kruszelnicki επανέλαβε το γεγονός ότι η περιοχή όπου τα πλοία εισέρχονται στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν παρουσιάζει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει «τίποτα το ασυνήθιστο» σε αυτό.

Εταιρεία που διοργανώνει κρουαζιέρες προσφέρει επιστροφή χρημάτων αν το πλοίο εξαφανιστεί
«Σύμφωνα με τους Lloyd’s του Λονδίνου και την αμερικανική ακτοφυλακή, ο αριθμός που χάνεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος με οπουδήποτε στον κόσμο σε ποσοστιαία βάση», πρόσθεσε.
Η εξαφάνιση της «Πτήσης 19» που γέννησε το μύθο
Στις 5 Δεκεμβρίου 1945, 6 μεγάλα αεροσκάφη και 27 άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαφανίστηκαν και ουδείς γνωρίζει τι απέγιναν. Δεν βρέθηκαν ποτέ συντρίμμια σαν να άνοιξη η γη και να τους κατάπιε. Ήταν η πτήση που γέννησε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων». Η πτήση 19 εκτελούσε μια δίωρη αποστολή ρουτίνας πάνω από τον Ατλαντικό όταν συνέβη το μοιραίο περιστατικό και έχασε όλα τα ραδιοφωνικά σήματα με την αεροπορική βάση.

«Δεν ήταν καλός καιρός, υπήρχαν κύματα ύψους 15 μέτρων», σχολίασε ο Kruszelnicki. Αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο. Το μυστήριο έχει λυθεί από το 1975, όταν ένας βιβλιοθηκάριος και ιστορικός, ο David Kusche δημοσίευσε την έρευνά του για τα φαινόμενα.

Μετά από διεξοδική εξέταση των επίσημων εκθέσεων για τα πλοία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της εξαφάνισής τους αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό σε «δυσμενείς καιρικές συνθήκες» και σε ορισμένες περιπτώσεις «ανασύρθηκαν» υπολείμματα των πλοίων.

Ωστόσο κάποιοι επιμένουν σε θεωρείς συνωμοσίας. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το σκληρό πείραμα που χώριζε δίδυμα αδέρφια: Η ιστορία της Έλεν και της Μέλανι

evosmos

Αιφνιδιαστικά ο Χ.Ακάρ στα ελληνοτουρκικά σύνορα για επιθεώρηση των στρατευμάτων – Τι ετοιμάζει η Άγκυρα;

evosmos

Σοκ: Ποια εταιρία έχει σε εκκρεμότητα 1 εκατομμύριο παραγγελίες;

evosmos

Leave a Comment