ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί περιμένοντας στο φανάρι – Τι βλάβες μπορεί να προκληθούν στο αυτοκίνητο

Για να μην χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει όταν σταματάμε σε ένα φανάρι να απομακρύνουμε το αριστερό μας πόδι από το πεντάλ.

Σε λίγα χρόνια, τα αυτοκίνητα δίχως συμπλέκτη θα αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα στους δρόμους ανά τον κόσμο. Μέχρι, ωστόσο, να συμβεί αυτό, καλό είναι να γνωρίζουμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον συμπλέκτη δίχως να επισπεύδουμε τη φθορά του.

Μια φθορά που εντείνεται ειδικά αν κάνουμε άσκοπη χρήση του αριστερού πεντάλ την ώρα που βρισκόμαστε κάτω από ένα κόκκινο φανάρι και περιμένουμε την πράσινη ένδειξη.

Ειδικότερα, πολλοί οδηγοί, είτε από άγνοια, είτε από απροσεξία, είτε από βιασύνη να ξεκινήσουν γρήγορα, συνηθίζουν να έχουν το πόδι τους κολλημένο στο πεντάλ του συμπλέκτη. Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, φθείρουν το ρουλεμάν του συμπλέκτη το οποίο πιέζει άσκοπα το βολάν.

Πέρα από τη ζημιά που προκαλείται, ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθεί και ατύχημα. Αυτό διότι, αφήνοντας κάποια σχέση στο κιβώτιο ενώ είμαστε σταματημένοι, υφίσταται το σενάριο να γλιστρήσει το πόδι μας από τον συμπλέκτη και να σημειωθεί σύγκρουση.

Καλό είναι, λοιπόν, όταν σταματάμε το φανάρι να βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε και στο κιβώτιο και να κρατάμε το αριστερό μας πόδι μακριά από το πεντάλ του συμπλέκτη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πολλοί που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών, έχουν επίσης την κακή συνήθεια να ακουμπούν το πόδι τους στο συμπλέκτη και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Πρόκειται, επίσης, για μια συνήθεια που επίσης φθείρει τον δίσκο του συμπλέκτη και το ρουλεμάν χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Πρέπει να γνωρίζουμε μια ζημιά στο σετ του συμπλέκτη είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, με το κόστος επισκευής να κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ και άνω.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δείτε πώς θα βελτιώσετε το σήμα του WiFi μέσα στο σπίτι

evosmos

Πράγματα στο σπίτι, που δεν πρέπει να καθαρίζετε με σαπούνι

evosmos

Αυτές είναι οι 9+1 χρήσεις που έχει το αλάτι εντός και εκτός σπιτιού

evosmos

Leave a Comment