EVOSMOSNEWS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ξεκίνησαν οι πρώτες πιλοτικές επεκτάσεις πεζοδρομίων…αλλά…

Η επίσημη σελιδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αναφερει τα παρακάτω:

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η εφαρμογή της νέας τροπολογίας της κυβέρνησης για τη διεύρυνση των χώρων ασφαλούς κίνησης των πεζών και ποδηλάτων – σε ισχύ των μέτρων τήρησης των αποστάσεων, λόγω του κορωνοϊού- ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά στην επέκταση πεζοδρομίων και δημιουργία ποδηλατόδρομων με προσωρινά υλικά κυκλοφοριακής ρύθμισης.


Η πιλοτική εφαρμογή των παρεμβάσεων ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου με την αποκατάσταση πέντε (5) προβληματικών σημείων κίνησης των πεζών πέριξ της κεντρικής διασταύρωσης Μ. Αλεξάνδρου και Τζαβέλα στην “καρδιά” του εμπορικού κέντρου του Ευόσμου, μια περιοχή που η ανυπαρξία πεζοδρομίων καθιστά δυσχερή την ανεμπόδιστη και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Η δημιουργία των επεκτάσεων των πεζοδρομίων σε πλάτος 1.0 μέτρων έγινε με τη χρήση προσωρινών υλικών διαχωρισμού, σύμφωνα με το πνεύμα των προδιαγραφών για δρόμους και πεζοδρόμια. Η παρέμβαση θα επιτρέψει την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και εμποδιζόμενων ατόμων στον κεντρικό άξονα του Δήμου, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες αποτροπής της παράνομης στάθμευσης. Παράλληλα κεντρικές διαβάσεις πεζών θωρακίστηκαν με υλικά κυκλοφοριακής σήμανσης, προκειμένου να μην καταλαμβάνονται από σταθμευμένα οχήματα.


Τις εργασίες του πιλοτικού έργου επέβλεψε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορα Λαφαζανίδη και τον Συγκοινωνιολόγο Σταύρο Κωνσταντινίδη. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου: “Με την πιλοτική επέκταση των πεζοδρομίων ξεκινά ο κύκλος μιας σειράς στοχευμένων παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των κυκλοφοριακών συνθηκών του Δήμου μας, με στόχο τη διευκόλυνση πεζών και εμποδιζόμενων ατόμων, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και τη επίλυση προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης, τα οποία ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την πόλη μας. Είμαστε έτοιμοι να στηριχτούμε στις σύγχρονες επιστημονικές συγκοινωνιακές αρχές, αναδεικνύοντας το σχεδιασμό της βιώσιμης αστικής κινητικότητας αναγκαίο και αποφασιστικό όρο για έναν Δήμο, όπου οι συνθήκες μετακινήσεων είναι φιλικές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον”.

“Ανάσα” στο πρόβλημα της μετακίνησης πεζών σε κεντρικά σημεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση, δίνει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της έναρξης μιας σειράς κυκλοφοριακών παρεμβάσεων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, άτομα περπατούν και υπαίθριες δραστηριότητες

Όλα αυτα χτές..Κοιταξτε σήμερα το αποτέλεσμα σημερα

evosmosnews.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

 

 

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πώς ηλεκτροδοτήθηκαν τα κτήρια του ΘΕΠΑΝ χωρίς να έχουν οικοδομική άδεια; |

evosmos

Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού – ΕΜΣΕΚ: ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ !

evosmos

Θεμελιώθηκε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

evosmos