ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ: ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ!

Ακόμη ένα δείγμα της προχειρότητας των “μέτρων” που παίρνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας είναι η ασάφεια για το καθεστώς που θα ισχύει σε ένα από τα διαμάντια του τουρισμού μας, που είναι και μία από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για τη χώρα: τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικά το yachting.

Εδώ και μέρες έχει επίσημα ανακοινωθεί στο gov.gr, στο επίσημο site του Υπουργείου Τουρισμού, ότι από τις 23 Απριλίου θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στα σκάφη αναψυχής και θα εφαρμοστεί το “blue cruising”. Θα δοθεί δηλαδή η ευκαιρία σε ιδιοκτήτες ή ναυλωτές σκαφών, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, να έρθουν στη χώρα μας και να απολαύσουν τα νησιά μας με ένα διαφορετικό τρόπο: θα πλέουν και θα βουτάν στα νερά των νησιών μας αλλά δεν θα αποβιβάζονται στα λιμάνια.

Η πληροφορία διαδόθηκε στους λάτρεις της κρουαζιέρας που, ακόμα και μ’ αυτή την “κουτσουρεμένη” μορφή, προτιμούν τα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου για τις διακοπές τους. Την μετέδωσαν όλα τα sites που ενημερώνουν τους τουρίστες για τις αλλαγές στα πρωτόκολλα που αφορούν την Ευρώπη. Επικοινωνώντας όμως οι ενδιαφερόμενοι με τις ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύονται στην κρουαζιέρα, ανακαλύπτουν ακόμα μια φορά το ελληνικό “σύστημα”: η ανακοίνωση παρέμεινε ανακοίνωση! Έχουμε 28 Απριλίου, αλλά ακόμα δεν έγινε άρση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 1558/17-4-2021, Άρθρο 5) που απαγορεύει τον απόπλου και κατάπλου κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, επαγγελματικών τουριστικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων, ανεξαρτήτως σημαίας. Δεν έχει μάθει, φαίνεται, το Υπουργείο Τουρισμού ότι ένας νόμος καταργείται με άλλον νόμο κι όχι με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του! Αδιαφορία; Ασυνεννοησία;

Ό,τι και να ισχύει, η κυβέρνηση εξέθεσε για άλλη μια φορά τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και την ίδια τη χώρα ενώ ταυτόχρονα στερεί την οικονομία από μια σημαντική πηγή εσόδων, καθώς το yachting αφορά τα «χοντρά πορτοφόλια».

Δεν ανακάμπτει έτσι η Οικονομία. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ προτρέπει τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να φροντίζουν να ενημερώνουν το ένα το άλλο και να συντονίζουν τις κινήσεις τους ώστε να μην διασύρουν τον τουρισμό και τη χώρα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πότε το 13033 μπορεί να «αρνηθεί» την έξοδο

evosmos

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά! Πτήση τρόμου προς την Ρόδο: Ηλικιωμένη χαστούκισε αεροσυνοδό και ούρησε μέσα στο αεροπλάνο(ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

evosmos

Leave a Comment