ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτροκίνηση: Το νέο επάγγελμα που θα κάνει… «πάταγο» τα επόμενα χρόνια

Ένα νέο επάγγελμα που αναμένεται να κάνει «πάταγο» τα επόμενα χρόνια, θα δημιουργήσει η συνεχής αύξηση του αριθμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδας, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, η σταδιακή επέλαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβεβαιώνεται και από τη συνεχή επέκταση του δικτύου φόρτισης: Από 58 ήταν το 2019 τα σημεία φόρτισης, σήμερα το δίκτυο αριθμεί 1.200, ενώ έως το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 12.000 και μέχρι το 2030 τα 25.000.

Πρόσθεσε δε ότι προετοιμάζεται ταχέως το νομοθετικό πλαίσιο για την τεχνική υποστήριξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κάνοντας λόγο για θέσπιση όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία συνεργείων που αναλαμβάνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε οχήματα υψηλής τάσης.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η συνεχής επέκταση της ηλεκτροκίνησης θα οδηγήσει στη δημιουργία του επαγγέλματος των τεχνιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, «μία νέα επαγγελματική κατηγορία με σπουδαίες προοπτικές απασχόλησης στο μέλλον».

Διαμήνυσε δε ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με υπουργική απόφαση, στο πλαίσιο της οποίας θα οριστούν οι προϋποθέσεις για την πιστοποίηση των τεχνικών ηλεκτροκίνησης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Αντιχαλαζική προστασία καλλιεργειών στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία»

evosmos

Πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου Β.Θάνου: «Η κυβέρνηση έχει προβεί σε μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνεχίζει»

evosmos

Σκηνές απείρου κάλλους στην Κοζάνη: Πιστοί χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά έτρεχαν να φύγουν πριν έρθει η Αστυνομία

evosmos

Leave a Comment