ΕΛΛΑΔΑ

Η Εισαγγελέας της έδρας στην δίκη της ΧΑ παρά την αρχική αθωωτική πρόταση δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά

Παρά το γεγονός ότι στην πρόταση της επί των κατηγοριών η Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων για την σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τελικά δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο χθες δεν υιοθέτησε την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ένοχα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης 18 άτομα, ενώ οι 7 κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της οργάνωσης. ​

Πως νομικά συμβιβάζεται να ζητεί η Εισαγγελέας συνολική αθώωση αρχικά και ότι έχουν καταρρεύσει όλες οι κατηγορίες για τα συγκεκριμένα αδικήματα και εν συνεχεία να μην αναγνωρίζει ελαφρυντικά όταν κρίθηκα “ένοχοι” από το δικαστήριο είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά από τους νομικούς αναλυτές.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στις 18 Δεκεμβρίου 2019 έκρινε πως δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες που αποδίδονται σε οργανωμένη δράση συμμετεχόντων με διακριτούς ρόλους, είναι «μεμονωμένα περιστατικά» μελών και μη του κόμματος για διάφορους λόγους: «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός των επιθέσεων».

Σήμερα ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής ανέφερε στην ολιγόλεπτη αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά για τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή και Ματθαιόπουλο, αλλά και για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι. Στην αρχική της αγόρευση η κυρία Οικονόμου εξαίρεσε τρεις καταδικασθέντες πρώην βουλευτές για τους οποίους ζήτησε να τους αναγνωριστεί ένα ελαφρυντικό. Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι: Δ. Κουκούτσης, Χρ. Αλεξοπουλος και Στ. Μπούκουρας.

Η εισαγγελέας λαμβάνοντας και πάλι το λόγο στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επέκτεινε την πρότασή της για αναγνώριση ελαφρυντικού και για όσους έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δεν έχουν κριθεί ένοχοι για άλλα κακουργήματα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, εφόσον οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν έχουν διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη, μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 37ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ: “ΤΡΑΒΗΞΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ! ΕΝΙΩΣΑ ΠΩΣ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑ!”

evosmos

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ : “Τις επόμενες ώρες μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ενός μεγάλου πολέμου”

evosmos

Αλέξης Κούγιας: Θα επιστρέψω στη δίκη Πισπιρίγκου – Αλίμονο αν αφήσω ανυπεράσπιστη μία φτωχή γυναίκα

evosmos

Leave a Comment